Lični razvoj

Video igre u proširenoj stvarnosti

Video igre u proširenoj stvarnosti

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – MET Talks održaće se vebinar preko Zoom platforme na temu Video igre u proširenoj stvarnosti, koji će održati dr Petar Pejić, docent na Fakultetu digitalnih umetnosti na Univerzitetu Metropolitan.

U proširenoj realnosti računar je transparentan i korisnik percipira svet putem računara. To znači da računar može mešati utiske o realnom okruženju sa kompjuterski generisanim informacijama. Na ovaj način se postojeća stvarnost dopunjuje i proširuje novim informacijama.

Cilj MET vebinara je da učesnicima predstavi istorijski razvoj koncepta i tehnologije proširene realnosti koji je doveo do stvaranja savremenih AR (Augmented Reality) uređaja i njihovu primenu u oblasti računarskih igara. Biće dat prikaz savremenih igara baziranih na tehnologiji proširene realnosti i uređaja na kojima funkcionišu. Na osnovu prikazanih primera biće izdvojene karakteristike i preporuke za kreiranje tvoje AR igre.

Doc. dr Petar Pejić bavi se sledećim oblastima istraživanja: proširena stvarnost, virtuelna stvarnost, 3D modelovanje i vizuelizacija. Učestvovao je na preko 20 međunarodnih naučnih skupova. Autor je preko 50 naučnih radova, od toga, pet radova publikovani su u časopisima na SCI listi. Idejni je tvorac i učesnik na tri domaća projekta, i kao istraživač učestvovao je na dva međunarodna projekta. Osnivač je firme Future Reality Systems.

Događaj se održava u četvrtak, 4. juna sa početkom u 18 časova, a možeš se prijaviti ovde.

Za sve informacije, piši na imejl: info@metropolitan.ac.rs.


Najnovije