Lični razvoj

Pronađi kemp u sebi

Pronađi kemp u sebi

Lady Gaga, Bebi Dol, Oliver Mandić, kič i treš – verujemo da si čuo/la za ova imena i pojmove. A, da li si čuo/la za Susan Sontag, kemp stil, modu makaronsa i Met Galu?

Počinje prava kemp avantura i biće reči o svemu prethodno pomenutom. U periodu od 19 do 25. jula u Ostavinskoj galeriji, KC Magacin (Kraljevića Marka 8) imaćeš priliku da se upoznaš sa svetom prenaglašenog, upadljivog i neuklopljivog u organizaciji PopSubUP muzeja. Tokom trajanja projekta Camping the trash out otvorena je i izložba u saradnji sa Ciglanom i Festivalom Dev9t. Sada se otvara i izložbeno-radioničarski prostor u Ostavinskoj galeriji.

U okviru sedmodnevne izložbe u Ostavinskoj galeriji imaćeš priliku da saznaš više o kemp stilu i društvenim pitanjima koje taj stil pokreće. Na tom putu vodiće te zanimljivi detalji istraživačkih radova mladih istraživača i istraživačica.

Put pronalaska kempa u sebi, zavisi samo od tebe! Ipak, na tom putu nisi sam/a, te će ti putokaze davati scenografske i kostimografske postavke mladih primenjenih umetnika. Od 19. jula u Ostavinskoj galeriji očekuju te tri prostorije:

  • Chill-out zona ili mesto za bleju – gde ćeš imati priliku da se skloniš od vrućine ili kiše, osvežiš se, popričaš i razmeniš mišljenje sa drugim zanimljivim ljudima;
  • Prostor izložbe Pronađi kemp u sebi – očekuje te zanimljiva priča inspirisana radovima mladih istraživača oslikana kroz interaktivnu scenografiju i kostimografiju, gde možeš napraviti i fotografije za uspomenu;
  • Radioničarski prostor – ovde ti stvaraš kemp! Očekuj brojne interaktivne radionice gde ćeš imati priliku da saznaš više o kempu, ali i više o sebi;

Otvaranje je zakazano za 19. jul u 18 časova, a ulaz je besplatan tokom celokupnog trajanja izložbe, kao i na samim radionicama. Zbog mera opreza i kapaciteta prostora Ostavinske galerije neophodno je prethodno prijaviti se za učešće na radionicama. Za raspored radionica prijavi se putem kontakt forme na OVOM linku. 

Tokom otvaranja očekuj kemp muziku, osveženje, posluženje, dobro raspoloženje i opuštenu atmosferu. Kemp stil ti omogućava da se obučeš u prenaglašenom stilu, te ako nisi kad imao/la priliku da nosiš šareno perje, animal prinove, šljokičaste dezene i istaknutu šminku – ovo je prilika. Isto tako, možeš doći na izložbu u casual varijanti uživati u kemp stilu koji te okružuje. Pravilo kempa je da nema pravila!

Projekat je podržan od strane Princ Klaus Fonda iz Amsterdama. Partneri na projektu su Coca-Cola HBC Srbija, Klub istoričara umetnosti, Festival Dev9t i Ciglana, KC Magacin i Božidarac 1947. Glavni medijski pokrovitelj je PR tim Fakulteta političkih nauka, a partner završnog filma je Gle.tv.

Kostimografi na projektu su Anja Knežević i David Lulić. Scenske arhitekte i su Ana Škrbić, Nina Papić i Stefan Spirovski. Istraživački tim se sastoji od: Vladimira Milisavljević, Tamare Tice, Tatjane Ristić, Smiljke Čarabaje, Jelene Beočanin, Jelene Jovanović i Ana Samardžić. Za dizajn vizuelnog materijala zadužena je Andrijana Stefanović, dok izložbeno iskustvo su osmislili kustosi Ana Milovanović i Uroš Đurović. Naravno ništa ne bi bilo moguće bez volonterskog i menadžerskog tima Muzeja popularnih i supkultura.

Najnovije