Lični razvoj

Besplatno predavanje „Burnout - Zašto sagorevamo"

Besplatno predavanje „Burnout - Zašto sagorevamo"

Da li se često osećaš psihički, fizički ili emotivno iscrpljeno? Da li osećaš da si duže vreme premoren/a ili pod konstantnim stresom? Ukoliko da, onda je to put koji te vodi u burnout ili se pak već nalaziš u burnout-u. To je postepeni proces koji se ne javlja odjednom, simptomi su u početku jedva primetni, ali tokom vremena dovode do kulminacije problema. Kako bi saznao/la više o tome šta je burnout, kako nastaje i kako ga prevazići ili izbeći, dođi u četvrtak 23. juna u 18h u malu salu Studentskog kulturnog centra na besplatno predavanje Burnout – Zašto sagorevamo? Predavač je Miloš Pešić iz Centra za razvoj potencijala.

Burnout dovodi do konstantnog osećaja iscrpljenosti, preovlađujućeg, sveobuhvatnog osećaja umora, nedostatka energije, obeshrabrenosti, poraženosti, bespomoćnosti, smanjenja produktivnosti, gubitka motivacije i interesovanja za učenjem ili radom. Na kraju, kao rezultat svega toga, pored lošeg osećaja i nezdravog stanja u kojem se nalazimo, poremećaja sna, učestalih glavobolja, poremećenog apetita može doći i do lošijih rezultata na fakultetu ili na poslu, zbog čega se osećamo još gore, imamo konstantan osećaj neefikasnosti, odlažemo ili izbegavamo obaveze, socijalno se izolujemo, ne postižemo uspeh i tako, malo pomalo, ulazimo u začarani krug...

Na ovom predavanju čućeš zašto i kako nastaje burnout, kako utiče na nas emotivno, psihički i fizički, kako ga možeš prevazići ili kako ga prevenirati i izbeći. Naučićeš i kakav stav prema sebi, životu i poslu treba da izgradimo kako ne bismo bili izloženi burnout-u.

Najnovije