Lični razvoj

UNAPRED - Univerzijada apsolvenata regiona na Mašinskom fakultetu

UNAPRED - Univerzijada apsolvenata regiona na Mašinskom fakultetu

Univerzijada apsolvenata regiona “UNAPRED” biće po prvi put održana u subotu, 8. oktobra na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Nastala je sa ciljem povezivanja studenata završnih/master studija i kompanija koje tragaju za kandidatima za popunjavanje slobodnih pozicija.

Za UNAPRED se mogu prijaviti apsolventi osnovnih i master studija Beogradskog univerziteta, kao i sa drugih srpskih i univerziteta zemalja regiona (Crne Gore, Albanije, BiH, Hrvatske, Severne Makedonije). Učesnici Univerzijade biće predstavnici univerziteta, privrednih komora, ministarstava i privrednika iz regiona, a uskoro će biti objavljen i finalni program događaja.

Miloš Vasić organizator Univerzijade je ovim povodom je izjavio: “Prepoznali smo problem sa kojim se susreće najveći deo mladih, obrazovanih ljudi: Završio sam fakultet – šta sad? U isto vreme, postoji paradoks - kao “goruće” pitanje broj jedan (ili barem jedno od top tri) predstavnici privrede kandiduju – problem kadrova i manjka kvalitetne i obrazovane radne snage. Uvidevši taj problem, i očigledan GAP koji postoji između ove dve strane, kreirali smo platformu StudENTER, koja je i organizator ovog događaja. Sam događaj čini niz panela, na kojima će predstavnici privrede, HR menadžeri, dekani fakulteta, kao i sami studenti razgovarati o aktuelnim temama i zajedničkoj budućnosti.

ZA PRVIH 100 BESPLATNA KOTIZACIJA

Za registracuju je potrebno prvo otvoriti profil na platformi StudeENTER, i potom se prijaviti za UNAPRED. Broj učesnika je ograničen, a kotizacija za prvih 100 prijavljenih studenata je besplatna. Prijava je moguća i preko aplikacije StudENTER na Google Play-u i App Store-u.

Organizator događaja je StudENTER platforma za povezivanje studenata i privrede. Platforma, sa jedne strane nudi mladim ljudima priliku da brzo i lako plasiraju i valorizuju svoja stečena teorijska i praktična znanja i da se uključe u realne privredne tokove. Sa druge strane, privrednim subjektima nudi jedinstvene prilike da pristupe bazi školovanih i perspektivnih mladih ljudi i zadovolje svoje potrebe za realizacijom projekata/istraživanja/ispitivanja, ili jednostavno pronađu kandidata svog novog kolegu.

Ova platforma nastala je po ugledu na druge evropske Univerzitete, koji imaju razvijenu praksu saradnje studenata i privrede, a na inicijativu studenata Univerziteta u Beogradu. Inicijativu su prihvatili i drugi univerziteti u regionu.

Više o platformi StudENTER i događaju pročitajte OVDE.

Najnovije