Mladi i mediji

Vesti

Održana prva radionica Poleta 21/22

Održana prva radionica Poleta 21/22

Prva radionica za srednjoškolce održana je u Omladinskom klubu Kerulj be u subotu, 4. decembra 2021. godine. Tokom dvočasovne radionice 15 mladih srednjoškolaca i srednjoškolki se družilo i upoznavalo na oba jezika sredine (srpsko-hrvatski i mađarski).

Tokom radionice učesnici i učesnice su saznali malo više jedni o drugima i o njihovim interesovanjima i prošli kroz prvu vežbu kreiranjem zajedničke instalacije.

Svi polaznici dizajnirali su i po jedan bedž sa svojim imenom kao i bedževe sa motivima koje su sami nacrtali, a koji će biti izrađeni i podeljeni na sledećem sastanku. Kako je radionica tekla na dva jezika, tako su učesnici, pored facilitatorke, i sami prevodili jedni drugima sa srpsko-hrvatskog na mađarski jezik i obratno. Da je radionica protekla u dobroj atmosferi, svedoči i to što su se zadržali na druženju i nakon završetka radionice.

Utisci svih su bili vrlo pozitivni - a najviše se izdvojilo to što su imali prilike da se druže, da upoznaju nove ljude i što su imali priliku da budu deo grupnog rada.

Šta će raditi na narednoj radionici videćemo za nedelju dana, u subotu, 11. decembra u 12 časova na istom mestu.

Radionice su vodile Žofia Hulo i Ksenija Lazić.

Najnovije