Mladi i mediji

Vesti

Prijavi se na trening „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“

Prijavi se na trening „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“

Bečejsko udruženje mladih, u okviru projekta Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti, raspisuje javni poziv za učešće na nacionalnom treningu o dekonstrukciji lažnih vesti koji je namenjen predstavnicima organizacija civilnog društva Srbije.

Trening ima za cilj podizanje kritičke svesti mladih o važnosti borbe protiv dezinformacija i lažnih vesti i unapređenje angažovanja mladih na aktivnostima koje doprinose podizanju nivoa medijske i informacione pismenosti kroz osnaživanje vršnjačkih edukatora.

Poziv je otvoren  za ukupno 10 organizacija civilnog društva mladih i za mlade, a ispred svake organizacije mogu se prijaviti dva predstavnika za učešće na obuci koju će voditi edukatori Novosadske novinarske škole i Bečejskog udruženja mladih.

Trening će se održati od 27. do 30. januara u hotelu Norcev na Fruškoj gori, a zainteresovane organizacije mogu se prijaviti putem onlajn formulara do 20. januara. Troškovi prevoza i smeštaja učesnika su pokriveni.

Polaznici i polaznice će nakon obuke biti osnaženi da realizuju lokalne kampanje i akcije na temu lažnih vesti kako bi stečeno znanje preneli mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Ukoliko si član/ica neke organizacije civilnog društva okrenute pitanjima mladih, šta čekaš? Prijavi se!

Projekat Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti sprovode Bečejsko udruženje mladih i FakeNews Tragač u okviru programa Mladi i mediji za demokratski razvoj Beogradske otvorene škole uz podršku Kraljevine Švedske.

Najnovije