Mladi i mediji

Vesti

Info sesije približile građanima Poziv [Mladi i mediji za demokratski razvoj]

Info sesije približile građanima Poziv

Beogradska otvorena škola otvorila je Poziv za podnošenje projektnih ideja u okviru projekta Mladi i mediji za demokratski razvoj, a u cilju promocije Poziva održane su info sesije u Novom Sadu i Nišu.


Kako bi podstakla jačanje demokratske prakse u Srbiji, Beogradska otvorena škola je uz podršku Kraljevine Švedske pokrenula četvorogodišnji projekat pod nazivom Mladi i mediji za demokratski razvoj (MAY4DD), koji ima za cilj da podstakne partnerstva između medija i OCD za mlade zarad demokratizacije društva i poštovanja vladavine prava i ljudskih prava na lokalnom nivou.

Info sesija u Novom Sadu održana je u ponedeljak, 26. jula u prostorijama Media Info Centra, a građani/ke koji nisu mogli da nam se pridruže na info sesiji, bili su u prilici da prenos iste prate na našem zvaničnom Youtube kanalu. Prisutni građani/ke detaljnije su se upoznali sa opštim informacijama o Pozivu, ali i uslovima za prijavu, uzimajući u obzir jedan od glavnih uslova konkursa - partnerstvo između OCD za mlade i medija.

Info dan i druženje sa zainteresovanim predstavnicima/cama OCD za mlade i medija nastavili smo u Nišu, u Deli prostoru, u utorak, 27. jula 2021. godine. Prisutni su upoznati sa svim koracima za podnošenje online prijave, kao i neophodnom dokumentacijom za prijavu, a Beogradska otvorena škola naročito podstiče lokalne OCD i medije da se prijave za naš program finansijske i mentorske podrške.


Svi zainteresovani građani/ke koji nisu bili u mogućnosti da nam se pridruže na održanim info sesijama, snimak istih mogu pogledati na linku ispod.

SNIMAK INFO SESIJE MLADI I MEDIJI ZA DEMOKRATSKI RAZVOJ


U okviru projekta će biti podržano 10 OCD za mlade i 10 medija, koji će zajednički podneti i sprovoditi svojih 10 inicijativa. Kroz finansijsku i mentorsku podršku, ali i sveobuhvatni program jačanja kapaciteta 20 partnera na godišnjem nivou, BOŠ će nastojati da medije, omladinski sektor i mlade osnaži i podstakne da aktivno doprinose i insistiraju na demokratskim vrednostima vladavine prava i ljudskih prava, naročito u svojim lokalnim zajednicama.

Mediji i OCD za mlade, u ovom ciklusu, mogu da konkurišu za projektnu finansijsku podršku u:

  • maksimalnom iznosu od 250.000,00 SEK po projektu (u predlogu projekta budžeti partnera će biti odvojeni, što znači da će svaki od dva budžeta biti i u maksimalnom iznosu do 125.000,00 SEK).

 

Rok za podnošenje predloga projekata je sreda, 4. avgust do 15:00 časova.

Više informacija o otvorenom Pozivu, kao i smernice za prijavu, pronađite OVDE.

Najnovije