Mladi i mediji

Vesti

Kula od slamčica i organizacija događaja - druga radionica Poleta 21/22

Kula od slamčica i organizacija događaja - druga radionica Poleta 21/22

U subotu, 11. decembra 2021. godine, održana je druga radionica za srednjoškolce u Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér omladinskom klubu.  

Igrom slučaja, baš ovog datuma pre sedam godina, na Međunarodni dan planina, osnovano je udruženje Klara i Rosa, te su rođendan proslavili uz kolače zajedno sa učesnicima i učesnicama radionice. Radionici je prisustvovalo šesnaest mladih od kojih su neki bili novi i prvi put uz preporuku prijatelja ili prijateljica prisustvovali radionici koja se odvijala na dva jezika sredine (srpsko-hrvatski i mađarski). Izrađeni su i bedževi sa imenima koje su mladi sami osmislili na prethodnoj radionici.

Ovog puta tri grupe su imale zadatak da zajedno sagrade kulu od slamčica tako da bude što viša i što stabilnija. Svaka od tri kule imala je svoj kvalitet: jedna stabilnost, druga visinu, a treća kreativno rešenje.  

Drugi zadatak je bio da svaka grupa osmisli događaj i sve što je potrebno da se on ostvari. Tako je jedan predloženi projekat imao humanitarni karakter, drugi festivalski, a treći je bio poetski. Deo atmosfere sa radionice možeš osetiti na fotografijama u prilogu.

Sledeća radionica zakazana je za nedelju dana, u subotu 18. decembra 2021. godine. 

Najnovije