Mladi i mediji

Vesti

Obuka članova Omladinske redakcije "Rodni reflektor"

Obuka članova Omladinske redakcije "Rodni reflektor"

Petoro mladih iz Kruševca zainteresovanih da se bave novinarskim pozivom prolazi kroz dvomesečnu obuku koja podrazumeva sticanje novih znanja o novinarskim žanrovima i formama, edukaciju o novinarskoj etici, specifičnostima internet novinarstva kao i niz praktičnih vežbi. 

Prijatno sam iznenađen kvalitetom članova Omladinske redakcije. Veoma su posvećeni, pažljivo slušaju predavanja a sve zadate vežbe su odradili jako dobro. Imaju potencijal da jednog dana postanu dobri novinari i novinarke, ističe Slaviša Milenković, glavni i odgovorni urednik KruševacPressa i jedan od mentora članova i članica Omladinske redakcije. 

Učenica Gimnazije Katarina Dragonjić je jedna od članica Omladinske redakcije.

Članica sam neformalne grupe Rtaći iz kićblona koja okuplja moje vršnjake i veoma je aktivna. Znanja koja ovde stičem pomoći će mi da bolje upoznam medije i da uspešnije komuniciram sa njima. Imam dosta ideja za tekstove i verujem da ću uspeti da ih realizujem, kaže Katarina. 

Po završetku obuke, koja će trajati do kraja decembra, članovi Omladinske redakcije Rodni reflektor imaće zadatak da urade ukupno 20 tekstova na temu rodnih stereotipa i seksizma koji će biti publikovani na KruševacPressu, srodnim portalima i društvenim mrežama. 

U KruševacPressu se nadaju da će saradnja sa mladim novinarima biti nastavljena i po završetku projekta. 

 

Najnovije