Mladi i mediji

Vesti

Održan drugi #antifejk trening za mlade

Održan drugi #antifejk trening za mlade

Drugi po redu #antifejk trening održao se online zbog nepovoljnih zdravstvenih uslova 7. februara u 16h, zajedno sa mladima iz Sokobanje i drugim mladima zainteresovanim da unaprede svoje znanje u digitalnom medijskom prostoru.

Kroz tri radionice o medijskoj pismenosti, novinarke Istonomera Milena Popović i Jovana Prešić učile su mlade alatima i tehnikama koji su korisni u analizi medijskog sadržaja. Zajedno su prolazili kroz različite primere manipulacija i lažnih vesti, a u fokusu su im bili primeri iz digitalnog medijskog okruženja, imajući u vidu da je internet glavno sredstvo informisanja mladih.

Jedna od učesnica je nakon treninga istakla da su joj dobijena znanja i alati veoma značajni: Imala sam priliku da za nekoliko sati dobijem znanja o medijima i bolje razumem kako da se kvalitetnije informišem i kojim izvorima da verujem. Naučila sam mnogo zanimljivih stvari i stvarno mislim da što više mladih treba da prođe kroz ovakve neformalne obuke da bi razumeli osnovne medijske veštine koji su korisni u informisanju na internetu.

Poziv za #antifejk treninge i dalje je otvoren (ostalo je još malo mesta), a sve informacije o sledećem terminu pronađi na ovom linku.

#antifejk treninge sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava, sa ciljem da pomogne mladima da unaprede svoje veštine snalaženja u digitalnom prostoru. Rad organizacije podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole Mladi i mediji za demokratski razvoj.

Najnovije