Mladi i mediji

Vesti

RADIONICA SOS ŽENSKOG CENTRA Trauma kao posledica seksualnog uznemiravanja i nasilja

RADIONICA SOS ŽENSKOG CENTRA Trauma kao posledica seksualnog uznemiravanja i nasilja

SOS Ženski centar organizuje drugu u nizu besplatnih radionica u okviru projekta Nije šala - seksualno nasilje je ozbiljna stvar, u okviru programa Mladi i mediji za demokratski razvoj - MAY4DD, koja će se održati u prostorijama te organizacije u Bulevaru oslobođenja 91, 13. marta u 16 časova.

Ovaj put SOS ženski centar se bavi temom psihološke traume usled preživljenog seksualnog nasilja ili uznemiravanja. Savremena istraživanja ove oblasti nude  saznanja koja su u potpunoj suprotnosti sa uvreženim predrasudama o ženskoj krivici, izazivanju, saglasnosti sa činom seksualnog nasilja. Oni će se baviti temama nastanka traumatskog iskustva, pamćenja i doživljaja žena koje su iskusile seksualno nasilje, prisustvom/odsustvom podrške i naposletku oporavkom. Pokušaće da daju odgovor na pitanje ZAŠTO NIJE PRIJAVILA (RANIJE)? Cilj radionice jeste da se poveća stepen razumevanja, empatije i solidarnosti sa hrabrim ženama koje su preživele bilo kakav vid seksualnog uznemiravanja i nasilja, te naučiti kako da budemo adekvatna podrška – kažu nadležni iz SOS Ženskog centra.

Voditeljka radionice je volonterka SOS Ženskog Centra, psihološkinja i saradnica na projektu - NIJE Šala  Seksualno nasilje je ozbiljna stvar - Biljana Galić. Radionica je namenjena devojkama, a broj mesta je usled epidemiošloške situacije ograničen.

Prijave su besplatne i obavezne a mogu se slati na mejl: soszenskicentar.ljudskiresursi@gmail.com do 11. marta.

 

Najnovije