Mladi i mediji

Vesti

Predstavljen film "Interkulturalna slagalica Srbije"

Predstavljen film "Interkulturalna slagalica Srbije"

Završni deo projekata Različitosti nas ujedinjuju i Zaslužujem da znam - multikulturalizmom do jače demokratije pod nazivom KULtourIŠKA u Beogradu obeležen je danas emitovanjem filma Interkulturalna slagalica Srbije, u kome je prikazana razmena učenika srednjih škola širom Srbije i njihovo upoznavanje sa različitim kulturama.

Asistentkinja na projektima Zorana Milovanović kazala je okupljenima u beogradskom hotelu Zira da taj film, u kome učesnici govore o svom iskustvu, može doprineti razvoju svesti o kulturološkim različitostima u Srbiji.

Film je i emotivan, edukativan i informativan, rekla je Milovanović.

Ona je kazala da je u aktivnostima učestvovalo 150 ljudi.

Tokom prethodne dve i po godine, koliko su trajale aktivnosti na projektima, osnovana je mreža Različitosti nas ujedinjuju koja okuplja 25 organizacija civilnog društva širom Srbije, uspostavljeno je partnerstvo sa 25 srednjih škola u inicijativama promocije i podrške uvođenju oblasti interkulturalne komunikacije i multikulturalnosti u obrazovanje i ojačani su kapaciteti 25 organizacija za rad sa mladima u oblastima interkulturalnosti.

Održano je 20 interkulturalnih razmena za srednjoškolce u Srbji, u cilju podizanja svesti o značaju interkulturalnosti i multikulturalnosti.

KULtourIŠKA u Beogradu je poslednji segment sveukupne zajedničke akcije za jačanje multikulturalnosti i interkulturalnosti među mladima, civilnom sektoru i formalnom srednjoškolskom obrazovanju u Srbiji.

Projekat Različitosti nas ujedinjuju realizuju Evropski pokret u Srbiji, Centar lokalne demokratije, Forum civilne akcije i Timočki klub, a finansira Evropska unija.

Projekat Zaslužujem da znam - multikulturalizmom do jače demokratije partnerski realizuju Evropski pokret u Srbiji i Medijski centar Beta, čiji rad podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole Mladi i mediji za demokratski razvoj.

Najnovije