Mladi i mediji

Vesti

Otvorene prijave za #antifejk događaj: Kako do manje #fejka u digitalnim medijima?

Otvorene prijave za #antifejk događaj: Kako do manje #fejka u digitalnim medijima?

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava organizuje događaj pod nazivom Kako do manje #fejka u digitalnim medijima, koji će biti održan u četvrtak, 21. aprila 2022. godine, od 13 časova u hotelu Zira (Ruzveltova 35, Beograd).

Na događaju biće predstavljeni nalazi izveštaja Mladi i pravo na informisanost u digitalnom prostoru, u čijoj izradi su tokom prethodnih meseci učestvovali mladi iz cele Srbije svojim autentičnim iskustvima. Izveštaj u završnom delu daje konkretne preporuke ka unapređenju ostvarivanja prava na informisanost mladih u digitalnom medijskom prostoru, pa će na samom događaju kroz diskusiju povezati različite aktere u čijem je fokusu ova tema, i zajedno definisati dalje korake u primeni ovih preporuka u praksi.

Tokom samog događaja svi prisutni će imati priliku da:

  • Saznaju aktuelne podatke koji se odnose na stanje u oblasti digitalne i medijske pismenosti na internetu
  • Čuju jedinstvena iskustva mladih ljudi koji su putem fokus grupa pomogli da razumemo njihove navike i potrebe informisanja; (i upoznate neke od njih)
  • Upoznaju različite aktere koji rade sa mladima i/ili medijima i zajedno sa njima doprinesete u oblikovanju preporuka koje se odnose na unapređenje prava na informisanje u digitalnom prostoru
  • Učestvuju u definisanju konkretnih koraka ka ostvarivanju ovih preporuka
  • Upoznaju se sa #antifejk projektom osnaživanja mladih i Youth Led timom koji ga vodi

Poslednje, ali ne manje važno:

  • Provešće poslednji radni dan pred prolećni raspust u osvežavajućoj i podsticajnoj atmosferi zajedno sa drugim omladinskim radnicima/cama, edukatorima/kama, predstavnicima/cama institucija, novinarima/kama i mladim ljudima sa kojima će razgovarati, razmenjivati, i pokrenuti nove stvari!

Broj učesnika je ograničen, a prijave su otvorene do 20. aprila u podne putem OVOG linka.

Zvanični jezik događaja je srpski. Događaj je pristupačan osobama sa invaliditetom. Organizatori mole da u prijavi naznačiš da li ti je potrebna refundacija putnih troškova. (Za učesnike/ce van Beograda.)

 

Najnovije