Mladi i mediji

Vesti

Održan Ventus Fest

Održan Ventus Fest

U subotu, 7. maja, sa početkom u 16 časova, u naselju Prozivka, održao se jednodnevni muzički festival Ventus Fest kao inicijativa koja se tokom radionica Polet 21/22 iskristalisala kao jedna od potreba mladih – okupljanje, druženje, muzički programi… Program koji su odabrali bili su Olga, Luka Malko kvartet i grupa LAP. Osim u kvalitetnim muzičkim nastupima mladi su uživali i u druženju, odbojci, badmintonu…

Tokom trajanja festivala grupa mladih koja je učestvovala na radionicama intervjuisala je posetioce o tome šta misle o njihovoj inicijativi. 

Ovaj festival je njihov zajednički projekat kojim su želeli da ukažu na nedostatak programa za mlade, a sami su ga osmislili, vizuelno uredili i organizovali. Program radionica za mlade u okviru projekta Polet 21/22 realizovan je u poslednjih 4 meseca tokom jednonedeljnih susreta u trajanju od 2 do 2.5 sata, tokom kojih su se mladi  družili na dva, ponekad i tri jezika i gde se postepeno od istraživanja njihovih  potreba i percepcija zajednice i vršnjaka, prešlo na usvajanje veština i znanja kroz interaktivne edukativne aktivnosti.

Atmosferu sa Ventus Festa možeš videti ispod, u galeriji.

Najnovije