Mladi i mediji

Vesti

Javna interaktivna debata "Zajedno do boljih mogućnosti za mlade"

Javna interaktivna debata "Zajedno do boljih mogućnosti za mlade"

Šta možemo zajedno da uradimo kako bismo unapredili lokalnu omladinsku politiku? Zašto je važno da postoji međusektorska saradnja? Šta su mladi rekli na održanim fokus grupama i šta mislite, da li oni zaista ne žele da se uključe u procese koji su od važnosti za njih ili informacije prosto ne stižu do njih? Ovo su neke od najvažnijih tema o kojima razgovaramo na javnoj interkaktivnoj debati, koju organizuje Proaktiv, u saradnji sa Media i reform centrom

Događaj je zakazan za petak, 13. maj od 18 sati u Deli prostoru. 

Debata Zajedno do boljih mogućnosti za mlade okupiće zainteresovane građane na lokalu, kako bismo svi zajedno razgovarali o mogućoj međusektorskoj saradnji sa ciljem zajedničkog delovanja na unapređenju lokalne omladinske politike kao i važnosti informisanja mladih.

Javna debata ima za cilj da se svi lokalni akteri koji rade sa mladima, ali i sami mladi, upoznaju sa rezultatima rada prethodno sprovedenih fokus grupa u okviru projekta Zajedno za mlade, otvori interaktivni razgovor o mogućim konkretnijim koracima na zajedničkom radu na definisanju buduće lokalne omladinske politike i generalno promoviše proaktivno uključivanje mladih u participativne procese od važnosti za njih. 

Moderator debate će biti Marjan Cvetković, a panelistkinje će biti:

  • Irina Filipović – Krovna organizacija mladih Srbije
  • Ivana Petković – Predsednica Saveza studenata Univerziteta u Nišu
  • Mario Cenić – Kancelarija za mlade Niš

Rad organizacije Proaktiv podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole Mladi i mediji za demokratski razvoj.

Najnovije