Mladi i mediji

Vesti

Implementacija rezultata projekta Polet 21/22 u javnosti

Implementacija rezultata projekta Polet 21/22 u javnosti

Kao rezultat projekta Polet 21 / 22 i radionica sa srednjoškolcima na dva jezika sredine nastao je dokument u kojem se iznose problemi i potrebe mladih u Subotici i preporuke za njihovo rešavanje.

Ovaj dokument, na dva jezika sredine (srpsko-hrvatskom i mađarskom) biće poslat predstavnicima Gradske uprave, medijima i školama. 

Povodom toga, predstavnice UG “Klara i Rosa” i Iuventus Ventus, udruženja čija je osnivačica omladinska radnica koja je bila jedna od facilitatorki radionica Hulo Žofia, posetile su Natašu Aleksić, zaduženu za sport i omladinu u Gradskoj upravi. Tom prilikom predale su i dokument čiji sadržaj je bio predmet razgovora. Tom prilikom saznali smo koji su trenutno planovi u gradu što se tiče omladinske politike, obezbeđivanja prostora za omladinu i dalje saradnje sa predstavnicima Grada, kako bi se pronašlo adekvatno rešenje i prostor za mlade.

Dogovoren je prvi korak koji bi bio pronalaženje novog prostora za omladinski klub Kerulj be, koji je zbog privatizacije zatvoren pri kraju projekta. Zagovarale smo i donošenje strateškog plana za mlade kao i kulturne strategije, povezivanje nacionalnih grupa i međusektorsku saradnju.

Hulo Žofia, kao omladinska radnica, bila je pozvana i na sastanak u gradsku Fondaciju za omladinsku kulturu i stvaralaštvo Danilo Kiš, radi saradnje na programima.

Predstavnica Gradske uprave pokazala je veliku spremnost da pomogne u daljem radu sa omladinom.

 

 

 

Najnovije