Mladi i mediji

Vesti

Održane info sesije o pozivu za podnošenje projektnih ideja – Mladi i mediji za demokratski razvoj

Održane info sesije o pozivu za podnošenje projektnih ideja – Mladi i mediji za demokratski razvoj

Kako do finansijske i mentorske podrške za partnerstva između organizacija civilnog društva za mlade i medija pojasnili smo na info sesijama u Novom Sadu i Nišu, kao i u onlajn obliku za one koji nisu mogli da učestvuju na ovim događajima.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) raspisala je poziv za podnošenje projektnih ideja (concept note) u okviru programa finansijske podrške partnerstvima između medija i organizacija civilnog društva za mlade, tokom 2022/2023. Ovaj program se sprovodi u okviru projekta Mladi i mediji za demokratski razvoj, a uz podršku Ambasade Švedske u Srbiji.

Kako bi zainteresovanima odgovorili na sva pitanja i razjasnili nedoumice vezi sa pozivom, tim BOŠ-a organizovao je info sesiju u Novom Sadu 16. juna u omladinskom centru ,,Opens”, a četiri dana kasnije, 20. juna u EU info pointu u Nišu. Snimak sa prve info sesije možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Kroz finansijsku i mentorsku podršku, ali i program jačanja kapaciteta, BOŠ će na godišnjem nivou podržati 8 projekata, a svaki od njih će zajednički sprovoditi dva partnera, odnosno 8 OCD za mlade i 8 medija. Nastojaćemo da medije, omladinski sektor i mlade osnažimo i podstaknemo da aktivno doprinose i insistiraju na demokratskim vrednostima vladavine prava i ljudskih prava, naročito u svojim lokalnim zajednicama.

S ciljem da odgovari na dodatna pitanja i pomogne oko finalizovanja projektnih ideja, BOŠ tim će 27. juna u 12h organizovati dodatnu Q&A sesiju putem Zoom platforme kojoj možete pristupiti putem OVOG LINKA.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 30. jun 2022. godine u 15 časova.

Opširnije o pozivu za podnošenje projektnih ideja, kao i ostale informacije o projektu pronađite na sajtu MINGL-a.

Najnovije