Dođi arhiva

Otvorena izložba „Notr Dam, urbani pejzaž“

Otvorena izložba „Notr Dam, urbani pejzaž“

Izložba slikara Milivoja Ljubinkovića Notr Dam, urbani pejzaž otvorena je u Kulturnoj stanici Svilara i trajaće do 10. maja. Ukoliko si zainteresovan, radove možeš da pogledaš svakog dana od 10 do 18 časova.

Katedrala Notr Dam, mesto značajnih dešavanja francuske istorije i jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Evrope, vekovima unazad predstavlja predmet inspiracije brojnim umetnicima širom sveta. Njenim lepotama bio je nadahnut i Milivoje Ljubinković, koji je boraveći u Parizu imao balkon sa pogledom na ovu velelepnu građevinu.

U pitanju je oko osam godina manje-više kontinuiranog rada. Mislim da imam stotinak radova vezanih za Notr Dam, i ne samo za Notr Dam, nego se sa tog balkona vidi i Panteon, krovovi Sorbone i Sen Ženevjev, rekao je Ljubinković. On dodaje da je katedrala za njega postala subjekat – više nije objekat, kao i da smatra da još uvek nije realizovao pravi doživljaj Notr Dama.

Izložba Notr Dam – urbani pejzaž prošle godine je prikazana onlajn, na godišnjicu velikog požara. U večeri 15. aprila 2019. godine, katedralu je zahvatila vatra koja je uništila drveni krov i veliki deo njene unutrašnjosti.

Informacije o izložbi i fotografija preuzete su odavde.

Najnovije