Dođi

Rundek i Ekipa u Botaničkoj bašti

Rundek i Ekipa u Botaničkoj bašti

Darko Rundek i njegova Ekipa nakon dve i po godine pauze vraćaju se u Beograd.

U Beograd se vraćaju 23. i 24. avgusta koncertima u Botaničkoj bašti Jevremovac, jednom od najlepših gradskih prostora na otvorenom, gde će promovisati aktuelni album Brisani prostor, najavili su organizatori.

Botanička bašta je dragulj Beograda sa preko 1300 vrsta bilja u otvorenom prostoru, od kojih treba istaći stare brestove, impozantna stabla kavakaskih zelkova, gorostasne hrastove lužnjake, prastare vrste sekvoja, žbunove Himalajskog biberovca i divne primerke Pančićeve omorike. A stihovi pesme Biljka raste, sa Brisanog prostora Rundeka i Ekipe, u jednom trenutku kažu: Čitav sam život žudio biti jablan, biti čempres.

Jedinstveni Jevremovac je, dakle, savršeno novo mesto za koncertni susret sa Rundekom, jednim od ekološki najs(a)vesnijih muzičara regiona i šire, koji neprekidno javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode, zalaže se za vegetarijansku ishranu i bori se protiv upotrebe plastičnih kesa, seče drveća i uništavanja planinskih reka izgradnjom mini hidrocentrala, navode organizatori.

U tom duhu, na koncertu Rundeka & Ekipe u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše, običaj uspešno ustanovljen na prethodnom koncertnom druženju sa Beograđanima tokom manifestacije Dani Darka Rundeka u Domu omladine Beograda početkom 2019. godine. Čaše će biti deljene na ulazu na koncert i biće poklon svakom posetiocu.

Brisani prostor Rundeka & Ekipe, sastavljen od dva CD EP-a sa po pet snažnih pesama, prvi je album posle Haustora na kom se pored Darkovih pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, ovaj put basiste Roka Crnića (Porto Morto). Sa Brisanog prostora (2020 Menart i Long Play) do sada su skinuti singlovi Unutarnji glas, Tko su svi ti ljudi, Mila i Voljeti stvarno.

Iz regionalne kritike, organizatori izdvajaju Hrvoja Horvata (Večernji list) koji kaže da je to album godine, i to ne samo ove godine, nego godina, portal Ravnododna.com mu daje ocenu devet, Balkanrock.com ističe da je to sjajan i zreo album, dok je za Dušana Majkića iz O radija sigurno jedno od najboljih Rundekovih izdanja još od albuma Ruke.

U Botaničkoj bašti nas 23. i 24. avgusta s početkom od 19 časova i 30 minuta očekuju Darko, Roko, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, bubnjar Silvio Bočić i perkusionista Miro Manojlović.

Najnovije