Dođi arhiva

Rok kamp za devojčice te poziva na završni koncert!

Rok kamp za devojčice te poziva na završni koncert!

Ova inicijativa Organizacije za promociju aktivizma OPA i Kolektiva mladih žena FEMIX opstaje uprkos pandemiji i nakon dve godine virtuelnog i hibridnog formata, ove godine su tu u punom sjaju.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku. Tokom 7 dana učesnice uz podršku mladih muzičarki uče osnove ili usavršavaju sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, a neke od devojčica će imati priliku da nauče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka. Devojčice zajedno prave svoje bendove sa kojima vežbaju, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu autorsku pesmu na koncertu otvorenom za publiku. Nakon dve godine rada na obradama pesama zbog smanjenih kapaciteta i okolnosti, radujemo se da devojčice ponovo stvaraju svoje pesme na kampu!

Oko koncertne bine biće uposlene vredne ruke volonterskog tima, koji najvećim delom čine članice Alumni kluba - učesnice prethodnih izdanja kampa. Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Mentorke, gostujuće edukatorke i alumnistkinje sa devojčicama razgovaraju o predrasudama i stereotipima, rade na njihovom samopouzdanju i tremi i ohrabruju njihove talente i potencijale.

Šesti rok kamp za devojčice održava se ove sedmice u Kruševcu, a završnica u vidu koncerta za publiku organizuje se u nedelju, 17. jula u 18h na bini ispred Kulturnog centra u Kruševcu. Ukoliko želiš da u Kruševac iz Beograda pođeš organizovano autobusom, piši na femixinfo@gmail.com kako bi vam rezervisao/la mesto. Autobus polazi sa Novog Beograda u 14:30. Ulaz na koncert, kao i prevoz autobusom iz Beograda, su besplatni!

Facebook događaj Završni koncert šeste generacije Rok kampa za devojčice

Pridruži se i podrži novu generaciju mladih rokerki i njihov rad koji je bio pažljivo planiran, intenzivan i obuhvatao je veliki broj različitih aktivnosti, radionica, predavanja, kao i dobru muziku, upoznavanje, međusobnu podršku i saradnju i druženje!

Najnovije