Ostalo

Konkurs za novinarsku stipendiju Jiri Dienstbier

Konkurs za novinarsku stipendiju Jiri Dienstbier

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Češke i Radio Slobodna Evropa inicirali su program stipendija za novinare iz zemalja Zapadnog Balkana Jiri Dienstbier Journalist Fellowship inspirisani doprinosom Jiržija Dinstbira na polju novinarstva, spoljne politike i ljudskih prava.

Cilj stipendije je da pomogne novinarima iz zemalja Zapadnog Balkana da unaprede svoje veštine uz podršku medijskog pluralizma i nezavisnosti.

U razmatranje se uzimaju prijave novinara iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova*.

Odabrani stipendisti će provesti dve nedelje u dopisništvu Radija Slobodna Evropa u državi iz koje se prijavljuju, zatim šest meseci u sedištu RSE u Pragu, te ponovo u dopisništvu mesec dana.

Program traje od 4. januara 2021. do 30. jula 2021. godine.

Konkurs i aktivnosti će se odvijati u skladu sa merama za borbu protiv pandemije virusa, kako u Češkoj Republici, tako i u državi iz koje stipendisti dolaze, te se zbog toga neki detalji mogu izmeniti.

Možeš se prijaviti na ovom linku, a rok za prijavu je 11. avgust. 

Ova stipendija je zajednička inicijativa Ministarstva spoljnih poslova Češke Republike i Radija Slobodna Evropa, inspirisana Dienstbierovim doprinosom novinarstvu, spoljnoj politici i ljudskim pravima. Namenjena je i da unapredi nasleđe Radija Slobodna Evropa – promovisanje pravednijih i otvorenijih društava preko novinarstva.

Tekst i fotografija preuzeti su odavde


Najnovije