Ostalo

Evropa i ja - podeli svoje viđenje o EU i Srbiji

Evropa i ja - podeli svoje viđenje o EU i Srbiji

Ukoliko si učenik/učenica srednje škole priključi se onlajn događaju preko kojeg ćeš moći da se uputiš u mogućnosti i načine prijave na konkurs Evropa i ja koji je u toku. Vebinar će se održati u ponedeljak 31. januara od 19 časova. Ovaj konkurs ti nudi priliku da uz mentorsku podršku nastavnika na kreativan način podeliš svoje viđenje tema EU i Srbija; EU u mom svakodnevnom životu; Mitovi o EU; Ljudska prava – moja prava; ili Životna sredina i klimatske promene su važne i budeš nagrađen/a putovanjem u jednu od zemalja EU.

O čemu će se razgovarati:

Kroz teme konkursa provešće te predstavnici organizacija koji su svoj rad posvetili upravo oblastima usko vezanim za ove teme. Uputiće te u to kako odabrati oblast koja ti je značajna i na koje joj se načine možeš posvetiti. Kako da pristupiš i obradiš izabranu temu?

Kako da napraviš dobru fotku, video ili blog na izabranu temu?

O Evropskoj uniji u svakodnevici – koje su to vrednosti, aktivnosti, ali i evropski programi putem kojih možeš razvijati svoja znanja i mogućnosti napredovanja?

Na ove teme svoja profesionalna iskustva podeliće:

Đorđo Cvijović, Regionalna kancelarija za mlade (RYCO)
Igor Jezdimirović, Inženjeri zaštite životne sredine, Novi Sad
Maja Ćurčić, Art Aparat, Beograd
Jelena Karać, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad - OPENS
Dajna Marinković, Centar za omladinski rad, Novi Sad


Moderatorka: Sanja Đorđević, novinarka

Događaj možeš pratiti na Facebooku: https://www.facebook.com/eusrbija/ ili na Youtube linku: https://www.youtube.com/watch?v=_pCuu2iO74Q

Više informacija o vebinaru kao i prijavni formular možeš pronaći na linku OVDE

 

Najnovije