Ostalo

Otvoren 11. konkurs za Sakura stipendije

Otvoren 11. konkurs za Sakura stipendije

Jedanaestu godinu zaredom, kompanija Japan Tobacco International (JTI) u saradnji sa Ambasadom Japana, objavljuje konkurs za Sakura stipendije namenjene radoznalim i ambicioznim mladim ljudima širom Srbije, čija su interesovanja usmerena na Japan i japansku kulturu, kao i na povezivanje dve zemlje.

Na konkurs za Sakura stipendiju se mogu prijaviti istraživački radovi na temu iz jedne od sledećih oblasti: društveno-humanističkih nauka (ekonomija, pravo, političke nauke, filozofija, japanski jezik i književnost), kultura i umetnost ili Kaizen menadžment. Svaki od prijavljenih radova treba da ima veze sa Japanom. Pravo učešća na konkurs za Sakura stipendije imaju svi studenti osnovnih i postdiplomskih studija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme.

Do sada smo nagradili više od 50 istraživačkih radova, i verujemo da nas i u ovoj, za nas posebnoj godini obeležavanja 140 godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa između Srbije i Japana, očekuju sjajne ideje, istakao je Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija kompanije JTI.

Od ove godine, prijava na konkurs se obavlja preko web stranice www.sakurastipendije.rs. U okviru prijave, kandidati treba da obrazlože ideju svog rada, očekivane rezultate istraživanja i svoju viziju budućih odnosa Srbije i Japana. Prijavljivanje će trajati do 4. maja  2022.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji i doprineti jačanju prijateljstva između dva naroda.

Najnovije