Otkrij

Program podrške neformalnim grupama: Heroji u zelenoj boji!

Program podrške neformalnim grupama: Heroji u zelenoj boji!

foto: Mladi istraživači Srbije

Mladi istraživači Srbije su u okviru petogodišnjeg projekta „Zajedno za životnu sredinu“, objavili poziv za podnošenje projektnih ideja za program podrške "Heroji u zelenoj boji!" Program je otvoren za aktiviste za zaštitu prirode, koji su organizovani kroz neformalne grupe građana širom Srbije. Ovo je prvi, od ukupno četiri godišnja ciklusa, koji će se odvijati do avgusta 2027. godine.

Ukoliko ste spremni da se aktivno angažujete u zaštiti prirode, očuvanju zaštićenih područja i prilagođavanju na klimatske promene, ovo je prilika da svoje ideje sprovedete u delo.

Na poziv "Heroji u zelenoj boji" mogu da se prijave neformalne grupe građana, sastavljene od najmanje 5 pojedinaca ali dele zajednički cilj i imaju zvaničnog predstavnika ili predstavnicu grupe.

Heroji u zelenoj boji!" će u 2024. godini podržati 10 neformalnih grupa, od kojih svaka može da dobije sredstva u maksimalnom iznosu do 2.300 dolara (USD) po projektu.

Detaljnije smernice o uslovima učešća na program podrške “Heroji u zelenoj boji!” i obrasce za prijavu, pronaći ćete na stranici projekta zajednozazivotnusredinu.rs  i na sajtu Mladih istraživača Srbije.

Mladi istraživači Srbije će na onlajn info sesiji, koja će biti održana 7. marta 2024. godine sa početkom u 12 časova pružiti informacije o Programu podrške “Heroji u zelenoj boji” pružiti. Da biste učestvovali na infosesiji, potrebno je da se prijavite  putem LINKA.

Sve dodatne informacije i pitanja o programu možete poslati na imejl adresu zeleniheroji@mis.org.rs najkasnije do 13. marta 2024. godine.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 17. mart 2024. godine do kraja dana. Više informacija o uslovima poziva može se naći na sajtu „Zajedno za životnu sredinu “ .

Budite “Heroji u zelenoj boji!”

Program podrške se realizuje u okviru petogodišnjeg projekta „Zajedno za životnu sredinu“ koji sprovode Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), udruženjem ENECA, međunarodnom organizacijom The Nature Conservancy (TNC) i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham).  

Najnovije