Otkrij

Taste The БУНТ

Taste The БУНТ

Kada se mladima da potpuna sloboda da stvaraju, često će se iz njihovih umova punih ideja začeti nešto potpuno novo i zanimljivo.

Nevena, Sara, Nikolina i Marija, šabačke srednjoškolke, u svom gradu su rešile da probude aktivizam i na taj način pomognu mladima, čijoj grupi i same pripadaju.

Njihova ideja je bazirana na mašti, kreativnosti, hobijima i talentima koji mladi poseduju, ali ih ne koriste u produktivne svrhe.

Kao deo takmičenja „Svetionik znanja“, ideja za osnivanje redakcije grada Šapca, gde će članovi biti isključivo i samo mladi, je nastala. Otvaranje YouTube naloga kao inovativni način promocije i širenja aktivističkih ideja predstavlja srž projekta nazvanog „Taste The БУНТ“.

Teme kao što su vršnjačko nasilje, nega mentalnog zdravlja, intervjui sa značajnim ličnostima, vlogovi sa manifestacija i volonterskih akcija, uživo sprovođenje anketa kao i promocija kulturnog sadržaja grada predstavljaju način da se mladima podigne svest i da se na zanimljiv način priključe i edukuju o aktivizmu.

„Bunt nisu koplje i strele; bunt je sposobnost da se osećaj nezadovoljstva preusmeri u nešto pozitivno i dobro.“

Neko će posle mnogo vremena prići mladima i pitati ih za mišljenje, sugestije, potrebe i kritike. Neko će pomoći da se promena napokon vidi i oseti, taj neko su one, vi i mi. Njihov rad možete pratiti putem instagram stranice Taste The БУНТ.

Svetionik znanja" organizuje Asocijacija za Afirmaciju kulture, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Autorka: Nevena Mitrašinović

Najnovije