Otkrij

#StayHome: NASA galerija

#StayHome: NASA galerija

Evo jednog nesvakidašnjeg predloga kako da upotpuniš svakodnevnu dokolicu. Za sve zaljubljenike u svemir, NASA je donela odluku da ti približi univerzum i to bukvalno. 

Čitavu svoju kolekciju fotografija, zvukova i video zapisa učinili su dostupnim i javnim na mreži. Na raspolaganju ti je čak 140.000 fotografija. Možeš da ukucaš termin koji želiš da pretražiš i pregledaš bazu neverovatnih slika i drugih sadržaja iz svemira. Pored toga, tu su i slike astronauta, lansiranja raketa, događaji u NASA i druge zanimljive stvari.

Kada pretražuješ galeriju, možeš izabrati da pregledaš fotografije, video zapise ili audio zapise. Još jedna dobra opcija je da možeš rezultate da filtritaš po godinama nastanka.

Pored svega ovoga, želeli su da ponude zabavne, ali poučne materijale koji će ti pomoći da istražiš i svemir i našu matičnu planetu. Tako su pokrenuli zvanične stranice na GIPHY- u i Pinterest-u kako bi svemir približili svetskoj internet zajednici.

Na svojoj Pinterest stranici napravili su ploče sa novim i istorijskim slikama, video zapisima i posterima. Možeš da pregledaš i otkriješ njihove slike iz različitih misija i projekata koji se tiču aeronautike, astrofizike, nauke o Zemlji, ljudskog svemirskog leta i mnogih drugih. Takođe, dele i materijal za prosvetne radnike.

Neposredno pred kraj svake kalendarske godine, NASA objavljuje najlepše fotografije svemira snimljene kako fotoaparatima astronauta, svemirskim i zemaljskim teleskopima, tako i svemirskim letelicama.

Ogromna medijska biblioteka koju su sada objavili dostupna je svima, besplatno i bez autorskih prava. Stoga možeš zaviriti u fascinantne misterije svemira, proveriti kakvo je to stanje u NASA prostorijama ili preuzeti slike da od njih napraviš nešto fenomenalno.

Tekst je preuzet odavde.

Najnovije