Pokreni se

Konkurs za nagradu "Volonteri prirodi po meri"

Konkurs za nagradu "Volonteri prirodi po meri"

foto: Volonteri prirodi po meri, promo

Prepoznajući i vrednujući izuzetna angažovanja pojedinaca koji volonterski sprovode aktivnosti na zaštiti prirode, a motivisani dugogodišnjim radom sa volonterima, kao i radom na zaštiti i očuvanju biodiverziteta i zaštićenih područja, Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za dodelu nagrade “Volonteri prirodi po meri”, koja se dodeljuje u okviru projekta "Zajedno za životnu sredinu”. 

Cilj konkursa je da promoviše značaj uključivanja volontera u aktivnosti zaštite prirode, da podstakne inicijative pojedinaca i organizovanih grupa, kao i da pokaže vrednosti volonterskog rada, saradnje i uključivanja građana u procese donošenja odluka u vezi sa zaštitom prirode. Dodeljivanjem nagrade “Volonteri prirodi po meri” nastoji se da se poveća podrška građana zaštićenim područjima i da se volontiranje promoviše kao društvena vrednost.

Detalje o uslovima konkursa i online formular za prijavljivanje pogledajte na sajtu Mladih istraživača Srbije na linku: https://mis.org.rs/konkurs-za-nagradu-volonteri-prirodi-po-meri-2024/

Rok za slanje prijava za „Volonteri prirodi po meri“ je do 6. maja 2024, a odluku o dobitniku donosi komisija, koju čine stručnjaci iz institucija i organizacija civilnog društva.

Priznanje za izuzetan volonterski angažman na polju zaštite prirode biće dodeljeno na Međunarodni dan biodiverziteta 22. maja 2024.

Nagrada „Volonteri prirodi po meri“ predstavlja samo jedan od načina na koji Mladi istraživači Srbije, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom i ostalim partnerima na projektu “Zajedno za životnu sredinu, stvaraju povoljnije uslove za volontiranje i omogućavaju bolju zaštitu prirode.

Konkurs "Volonteri prirodi po meri" se realizuje u okviru projekta „Zajedno za životnu sredinu“ koji sprovode Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije (MIS), Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), udruženjem ENECA, međunarodnom organizacijom The Nature Conservancy (TNC) i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham)

Najnovije