Pokreni se

DA SVAKA MLADA OSOBA NAĐE SVOJE MESTO U POSLOVNOM SVETU, Besplatan trening za mlade

 DA SVAKA MLADA OSOBA NAĐE SVOJE MESTO U POSLOVNOM SVETU, Besplatan trening za mlade

foto: promo

U Beogradu će se, od 10. do 12. juna, održati besplatni trening za mlade od 15 do 30 godina, usmeren na jačanje njihovih veština snalaženja u poslovnom okruženju. Trening organizuje CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i mladih, a prijave su otvorene i dalje.

Istraživanja pokazuju da se svaka peta mlada osoba u Srbiji nalazi u situaciji da je završila sa školovanjem, a da ne uspeva da nađe svoje mesto na tržištu rada. I onda kada nađu zaposlenje, poseban problem postaje da to zaposlenje zadrže, da se uspešno uklope u kolektiv i izbore za dobre uslove rada. Ovi mladi retko imaju prilike da razvijaju veštine poslovne komunikacije kroz kvalitetne obuke koje im pomažu da zaista nađu i zadrže svoje mesto u poslovnom svetu. 

CEPORA već godinama razvija interaktivne treninge koje mladima pomažu da ojačaju svoje veštine, a za svoj rad u domenu podizanja zapošljivosti mladih je dobila i prvu nagradu na nacionalnom Euroguidance takmičenju dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. 

Trening „Meke poslovne veštine“ obuhvata tri visoko-interaktivne radionice, u trajanju od po 4 radna sata svakog dana. Teme koje će mladi provežbavati su: Integracija u novo radno okruženje, postavljanje profesionalnih granica, prepoznavanje i reagovanje na mobing, asertivna poslovna komunikacija, primanje i davanje kritike, upravljanje vremenom. Učešće na treningu je besplatno, a prijave su otvorene do popune mesta. Mladi se za trening mogu prijaviti preko formulara na Ceporinim društvenim mrežama. 

Trening organizuje i sprovodi beogradski CEPORA - Centar za pozitivan razvoj dece i omladine. Treneri su specijalni pedagozi sa višegodišnjim iskustvom direktnog rada sa mladima u oblasti zapošljavanja kroz interaktivne metodologije.


Kontakt: Lidija Bukvić, izvršni direktor, 060-56-89-421, lidija.bukvic@cepora.org 


 

Najnovije