Pokreni se arhiva

Godišnja nagrada za aktivne građane - pokretači promena 2019.

Godišnja nagrada za aktivne građane - pokretači promena 2019.

Bez aktivnog učešća građana i civilnog društva u prepoznavanju i rešavanju problema u jednoj zajednici nema napretka. Javno zagovaranje omogućava organizovanim građanima da dođu do željenih promena, utiču na donosioce vlasti i da pritom pridobiju podršku od šireg kruga građana i javnosti. Mnogobrojne aktivnosti organizacija i građana često ostaju nepriznate i nedovoljno vidljive za veliki deo javnosti. Vođeni time, pokrenuli smo inicijativu za dodelu godišnje nagrade za aktivne građaneNagrada koja slavi pokretače promena, motivisane građane koji istrajavaju u svojim naporima da poboljšaju svoj i živote svojih sugrađana. Ovom nagradom želimo da slavimo dobro u zajednici.

Na osnovu prethodnih dostignuća i naše vizije boljeg društva zasnovanog na slobodi, znanju i inovacijama, želimo da prepoznamo uspešne inicijative koje su značajno doprinele razvoju lokalnih zajednica ili donele promene na nacionalnom nivou.

Cilj ove nagrade je da oda priznanje, pruži finansijsku podršku i prepozna organizacije civilnog društva i neformalne grupe koje nastoje da svoje zajednice učine boljim.

Ukoliko među vama prepoznajte te pokretače promena, pozivamo vas da do 27. oktobra nominujete inicijative koje smatrate značajnim, inicijative koje su postigle promenu u zajednici.

Na konkursu mogu učestvovati organizacije civilnog društva, u okviru I i II kategorije, kao i neformalne grupe, u okviru III kategorije koje su tokom prethodne dve godine (period od 01.01.2017. do 31.8.2019. godine) implementirale kampanje javnog zagovaranja koje odgovaraju cilju konkursa.

Ko može da nominuje?

• svi zainteresovani građani i građanke

• organizacije civilnog društva

• neformalne grupe

Sve prijave vrše se putem onlajn formulara na sajtu Javno zagovaranje (javnozagovaranje.bos.rs) do 27. oktobra 2019. godine do 15 časova. Samo kompletne prijave pristigle u navedenom roku i na predviđenom obrascu će biti uzete u razmatranje. Organizacije civilnog društva se mogu kandidovati odnosno biti nominovane i u okviru I i II kategorije, ali mogu biti nagrađeni isključivo u okviru jedne kategorije. Za sve dodatne informacije budite slobodni da pošaljete upit na imejl adresu javnozagovaranje@bos.rs najkasnije do 24. oktobra do 15 časova.

Pored opsežne medijske promocije i javnog priznanja, odabrane organizacije civilnog društva i neformalna grupa će dobiti i robnu nagradu u vrednosti od 500 dolara.

Za više informacija o konkursu vidi ovde.

 

Najnovije