Pokreni se

Postani delegat Evropskog parlamenta mladih

Postani delegat Evropskog parlamenta mladih

Evropski parlament mladih Srbije je otvorio poziv za delegate za 48. Regionalno zasedanje u Beogradu koje će se održati od 27. do 29. marta.

Glavna aktivnost EYP-a je organizovanje konferencija (sesija) koje predstavljaju simulaciju procesa donošenja odluka u parlamentarnim procedurama Evropskog parlamenta. Na tim događajima učesnici, podeljeni u radne grupe (odbore), raspravljaju o temama koje se tiču pitanja koja su trenutno popularna u našem društvu, pre nego što konačno predlože svoja rešenja u zvaničnom dokumentu, rezoluciji. 

Svaka sesija se sastoji od tri faze:

  • Prva faza je teambuilding, gde se upoznaješ sa učesnicima kroz niz grupnih dinamičkih vežbi i zadataka za rešavanje problema koji ti pomažu da formiraš tim, postaviš svoja pravila i temelje za uspešan rad odbora.
  • Druga faza je Komitetski rad, gde moraš da pronađeš drugačija, nova i inovativna rešenja, pokušavajući da najbolje iskoristiš svoje kulturno poreklo i iskustva.
  • Završni deo svake sednice je Generalna skupština, gde svaki odbor predstavlja svoja rešenja za probleme o kojima je razgovarao.

Evropski parlament mladih je nevladina, neprofitna, nestranačka, omladinska organizacija predstavljena u više od 40 zemalja širom Evrope s ciljem da ohrabri mlade ljude da preduzmu inicijativu i aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka i kulturnom razumevanju.

Rok za prijavu je 18. mart do 23:59 časova i možeš se prijaviti ovde. 

Ukoliko imaš nekih pitanja, piši na: rsbeograd2020eyp@gmail.com

Tekst je preuzet odavde.

Najnovije