Pokreni se

Prijavi se i učestvuj u Erazmus + nedelji

Prijavi se i učestvuj u Erazmus + nedelji

Fondacija Tempus, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta, po peti put, organizuje Erazmus+ nedelju u aprilu 2021. godine, tokom koje je planiran veliki broj aktivnosti posvećenih informisanju svih zainteresovanih o novom Erazmus+ programu.

Usled pandemije koronavirusa, Erazmus+ nedelja će ove godine biti održana u onlajn formatu.

Najveći evropski program za oblast obrazovanja, obuka, mladih i sporta – Erazmus+ započinje novi sedmogodišnji period sprovođenja koji traje od 2021. do 2027. godine. Program nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte, a tokom Erazmus+ nedelje učesnici će se upoznati sa mogućnostima koje ustanove i organizacije iz Srbije imaju na raspolaganju u konkursnom roku za 2021. godinu.

Republika Srbija je od 2019. godine u mogućnosti da učestvuje u Erazmus+ programu kao punopravna članica i obrazovne institucije, kao i organizacije iz sektora mladih i sporta, mogu da podnose prijave za sve vrste projekata u okviru ovog programa koje će biti predstavljene u okviru Erazmus+ nedelje.

Erazmus+ nedelja će trajati u periodu od 5. do 9. aprila 2021. godine, a tom prilikom će biti organizovani onlajn informativni dani i vebinari.

Informativni dani u onlajn formatu

6. april, od 10 do 14 časova

  • Otvaranje prvog informativnog dana i predstavljanje novog Erazmus+ programa;
  • Paralelne sesije: Visoko obrazovanje, Opšte obrazovanje i Mladi.

7. april, od 10 do 13 časova

  • Paralelne sesije: Visoko obrazovanje i Mladi.

8. april, od 10 časova do 12 časova i 30 minuta i od 14 do 16 časova 

  • Paralelne sesije: Stručno obrazovanje i Obrazovanje odraslih;
  • Sesija: Projekti u oblasti sporta.

Detaljnu agendu događaja možeš preuzeti OVDE.

Ako si zainteresovan/a za ovaj događaj, možeš se prijaviti putem registracionog formularado 4. aprila do 23 časova i 59 minuta. Prilikom prijave, možeš odabrati jednu ili više ponuđenih sesija na kojima želiš da učestvuješ u okviru sektora koji te zanima. Takođe, ukoliko želiš da čuješ novine u drugim sektorima, možeš se prijaviti i za učešće na sesijama van tvog primarnog sektora, kombinujući sesije koje se održavaju u različito vreme tokom informativnih dana.

Prijavljivanjem za bilo koju od paralelnih sesija namenjenim sektorima, automatski se prijavljuješ i za učešće na uvodnom delu koje se održava 6. aprila u 10 časova.

Nakon prijave, link za pristup informativnim danima biće poslat prijavljenim učesnicima putem mejla.

Pored informativnih dana, tokom Erazmus+ nedelje predviđeni su i besplatni vebinari sa detaljnim informacijama koji se odnose na pojedine oblasti u okviru programa, kao što su mobilnost studenata i mladih, kao i evropske mreže Epale i eTwinning.

Vebinari

Mogućnosti na EPALE platformi za projekte u oblasti obrazovanja odraslih

Vebinar je namenjen pojedincima i organizacijama aktivnim u oblasti obrazovanja odraslih koji žele da saznaju više o EPALE mreži i mogućnostima koje ona pruža za nalaženje partnera za Erazmus+ projekte, kao i širenju rezultata učenja. Cilj vebinara je predstavljanje mogućnosti koje EPALE platforma nudi pojedincima, organizacijama i ustanovama koje planiraju da se prijave za Erazmus+ projekte u oblasti obrazovanja odraslih ili one koje već sprovode Erazmus+ projekte.

Vebinar se održava u ponedeljak, 5. aprila sa početkom u 14 časova. Prijava za učešće na ovom vebinaru vrši se isključivo popunjavanjem registracionog formulara.

Rok za prijavu je nedelja 4. april do 23 časova i 59 minuta. Nakon isteka roka, link za pristup vebinaru biće poslat prijavljenim učesnicima putem mejla.

Mogućnosti za mobilnost studenata kroz Erazmus+ program

U okviru Erazmus+ nedelje, Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen sadašnjim i budućim studentima svih nivoa studija na državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama u Srbiji, kao i svim drugim zainteresovanim za mogućnosti učestvovanja u stipendiranim studentskim razmenama i praksama u inostranstvu. Na vebinaru će biti reči o uslovima učešća na Erazmus+ razmenama, visini i obuhvatu stipendija, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave.  Osim toga, svi zainteresovani za studiranje celokupnih master studija u inostranstvu moći će da se informišu o konkurisanju za Erazmus Mundus zajedničke master programe.

Vebinar se održava u utorak, 6. aprila, sa početkom u 16 časova. Za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular najkasnije do 6. aprila u 12 časova.

Mogućnosti za nastavnike i škole u okviru eTwinning platforme

Vebinar je namenjen vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i direktorima i ostalom nastavnom osoblju zaposlenom u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Cilj vebinara je da informiše sve zainteresovane o mogućnostima koje eTwinning platforma nudi zaposlenima u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Srbiji, alatima koji su dostupni za uspostavljanje saradnje, razmenu iskustava i profesionalno usavršavanje. Pored ovoga, biće predstavljene bitne stavke o kojima treba voditi računa prilikom planiranja i sprovođenja eTwinning projekta.

Vebinar se održava u sredu, 7. aprila, sa početkom u 16 časova. Prijava za učešće na ovom vebinaru vrši se isključivo popunjavanjem registracionog formulara. Rok za prijavu je utorak 6. april do do 23 časova i 59 minuta. Nakon isteka roka, link za pristup vebinaru biće poslat prijavljenim učesnicima putem mejla.

Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi

Vebinar je namenjen svim studentima, mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koji su zainteresovani da saznaju više o prilikama za mobilnost mladih u Evropi i drugim korisnim aktuelnim informacijama na tu temu. Učesnici će se upoznati sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i sa novim Evropskim portalom za mlade.

Vebinar se održava u petak, 9. aprila u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 9. aprila u 12 časova.

 

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta

Najnovije