Pokreni se

Ja volontiram, a ti?

Ja volontiram, a ti?

Često možemo sa čujemo da volontiranje nije važno i da je to gubljenje vremena, odnosno da kada si volonter ili volonterka radiš nešto za džabe. Da li je to zaista tako?

Kada smo studenti u većini slučajeva možemo da radimo poslove koji nemaju puno veze sa našim interesovanjima, na kojima možemo steći radno iskustvo i zaraditi dzeparac, ali koje nam neće direktno biti od koristi u daljoj profesionalnoj karijeri. U takvoj situaciji se javlja volontiranje kao opcija kroz koju možemo steći znanja i veštine u oblastima koje nas interesuju, a koje nam kasnije kroz život mogu mnogo značiti.

Sa jedne strane volontiranje nam omogućava da se povežemo sa lokalnom zajednicom i učinimo je boljim mestom za sve, a sa druge daje nam jedno novo iskustvo koje nam može mnogo značiti prilikom dobijanja prvog “pravog” posla. Veoma je važna stvar i da iz godine u godinu raste broj poslodavaca koji veoma pozitivno gledaju na volontiranje, jer to vide kao dodatno zalaganje i ambicije budućeg zaposlenog.

Volontiranje je kao dvosmerna ulica gde dajemo svoje vreme, a za uzvrat dobijamo iskustvo, znanje i veštine.

Erazmus studentska mreža Srbija (ESN) te poziva da postaneš deo Erazmus generacije i jedan ili jedna od 15 hiljada volontera i volonterki, članova ESN-a iz 42 zemlje sveta koji rade na poboljšanju kvaliteta omladinskih i studentskih razmena, kao i stvaranju atmosfere dobrodošlice za strane studente, predstavljajući našu zemlju na najbolji mogući način.

Tokom volontiranja u ESN-u imaćeš priliku da stekneš znanja i veštine iz oblasti kao što su organizacija događaja, odnosi sa javnošću i komunikacije, upravljanje projektima i finansijama, ali i interpersonalne veštine koje ćeš steći u radu sa stranim studentima koji borave u Srbiji i ostalim volonterima, kao što su komunikacija i timski rad.

Poziv za volontere/ke je otvoren do 20. septembra i možeš se prijaviti ovde.

 

Misija Erazmus studentske mreže Srbije se zasniva na “predstavljanju Republike Srbije stranim studentima, promociju kulture, tradicije i evropskih vrednosti” za šta ima podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Najnovije