Pokreni se

Postani deo devetnaestog BIMUN-a

Postani deo devetnaestog BIMUN-a

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema 19. međunarodnu omladinsku konferenciju BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2022, koja će se održati u Beogradu od 11. do 15. maja 2022. godine.

Nakon 18 uspešno organizovanih međunarodnih konferencija (2004-2021), BIMUN ima veliki ugled među uspešnim studentima i kod značajnih institucija i međunarodnih organizacija. BIMUN je postao jedna od najprestižnijih konferencija Modela UN u Evropi i okuplja ambiciozne studente i studentkinje, kao i srednjoškolce i srednjoškolke iz celog sveta.
BIMUN ti pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaš aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuješ osnovna diplomatska načela, kao i da doprinoseš razvijanju svojih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa). Studenti/kinje i srednjoškolci/kolke preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN. BIMUN 2022 biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.
Konferencija Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2022 (11 - 15. maj 2022), biće fokusirana na aspekte teme: Globalno partnerstvo i solidarnost u izgradnji mira i održive budućnosti.
Na konferenciji će biti akademska simulacija zasedanja organa UN na sledeće teme:
·        Savet bezbednosti UN: Implikacije pandemije Covid-19 na međunarodni mir i bezbednost
·        Savet za ljudska prava UN: Ljudska prava i rodna ravnopravnost
·        Populacioni fond Ujedinjenih nacija (UNFPA): Uticaj demografskih promena na mlade i jačanje demografske otpornosti
·        Skupština UN za životnu sredinu (UNEA): Čuvanje zdrave planete za prosperitet svih
·        Agencija UN za izbeglice (UNHCR): Pronalaženje trajnih rešenja za izbeglice
·        Generalna skupština UN  - Treći komitet (JUNIOR): Implementacija strategije UN za mlade Mladi 2030
·        Krizni komitet Saveta bezbednosti (Studenti): Situacija u Avganistanu
                           
 
Do sada je 4.411 uspešnih studenata i studentkinja iz 79 države učestvovalo na osamnaest BIMUN konferencija. Postani i ti deo BIMUN-a 2022.
PRIJAVLJIVANJE traje do 10. aprila 2022. godine. Broj mesta je ograničen - zato se prijavi na vreme.
Za više informacija o konferenciji BIMUN 2022 i proceduri prijave za određeni komitet čekiraj OVDE.
Aktuelnosti o BIMUN 2022 možeš videti na društvenim mrežama BIMUN projekta: FacebookInstagram Twitter  

Najnovije