Pokreni se

Feminizam je za svakoga

Feminizam je za svakoga

Mladi, u okviru IRIDINOG kursa o rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu, organizuju stiker izazov Feminizam je za svakoga u Novom Sadu i Beogradu, sa ciljem da široj javnosti približe pojam feminizma i pokažu da feminizam nije ružna reč, već da doprinosi boljem društvu i ženama i muškarcima.

U periodu do 9. do 15. maja, IRIDA i mladi pozivaju građane i građanke iz Novog Sada i Beograda da se uključe u stiker izazov tako što će pronaći stikere sa feminističkim porukama na različitim lokacijama u ova dva grada, fotografisati ih i podeliti u storijima na Instagramu uz tagovanje profila @feminizam_je_za_svakoga_ i @organizacija.irida. Osoba koja pronađe sve stikere sa različitim porukama, biće nagrađena stikerima i knjigom.

Stiker izazov Feminizam je za svakoga mladi sprovode u okviru IRIDIUM-a, onlajn zajednice za rodnu ravnopravnost za mlade, uz pomoć USAID-a i Nacionalne koalicije za decentralizaciju kao deo većeg projekta Tvoje mesto u Srbiji. Pozivamo Vas da nam pružite podršku, objavite poziv za učešće u stiker izazovu i pomognete nam da dopremo do što većeg broja građana i građanki.

Na ovaj način ćeš zapravo podržati devojke i mladiće koji/e se bore za ravnopravnije društvo u Srbiji u kojem svi/e imaju jednaka prava i mogućnosti, osećaju se bezbednim i vrednim.

Najnovije