Pokreni se

Raspisan RISE konkurs – Poziv za mlade sa dobrim idejama za društvo

Raspisan RISE konkurs – Poziv za mlade sa dobrim idejama za društvo

Organizacija Smart kolektiv raspisala je poziv za mlade ljude koji imaju između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utiču pozitivno na svoju zajednicu, a istovremeno i da zarađuju, da se prijave na Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo.

RISE – Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo je projekat za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu. Cilj programa je da podrži ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom. Ovaj besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva je tokom protekle dve godine okupio više od 250 mladih nosioca promena, preduzetnika i preduzetnica.

RISE će okupiti mlade ljude koji imaju ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici i pružajući veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će im da reše socijalna ili  pitanja zaštite životne sredine koja ih interesuju, istovremeno dajući im priliku da zarade dok rade nešto u šta veruju! 

RISE program sastoji se od 2 faze – ideacije i inkubacije. Tokom 3 meseca faze ideacije učesnici će graditi svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.  

Prijavljivanje za RISE program vrši se popunjavanjem formulara na ovom >> LINKU <<. 

Prijave za program otvorene su do 30. oktobra u 23:59h.

Više informacija o RISE programu, šta očekuje timove na RISE putovanju i kriterijumima za učešće dostupno je na ovom >>LINKU<< 

Smart kolektiv organizovaće RISE INFO SESIJU na kojoj će svi zainteresovani učesnici moći da postave sva pitanja u vezi sa prijavom i programom.   Info sesija se održava u četvrtak, 27. oktobra, 17.00 – 18.00č onlajn. Prijavljivanje za info sesiju se vrši popunjavanjem kratkog formulara na oovm linku.

Za dodatne informacije, nedoumice u vezi sa samim programom ili procesom prijave, svi zainteresovani mogu da kontaktiraju: jelena.bogdanov@smartkolektiv.org

Više o Smart kolektivu, organizaciji koja sprovodi program u Srbiji dostupno je na sajtu organizacije.  

Konkurs je raspisala grupa od 10 partnera iz Zapadnog Balkana, Nemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona, koji donose promene i koji će pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva i boljeg društva. 

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine GROUPE SOS Pulse, Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN) i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv, IPC Tehnopolis, ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više i Yunus Social Business. RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Evropska unija (EU). Više o RISE programu >> https://www.risewb.org/

Najnovije