Pokreni se arhiva

Konkurs za nagradu: Volonteri prirodi po meri

Konkurs za nagradu: Volonteri prirodi po meri

Foto: Boš

Volontiranje u prirodi stvara trajne veze između ljudi i prirodnih bogatstava. Iako zvanično nije dovoljno vrednovano i priznato, volontersko angažovanje građana na zaštiti prirode u Srbiji je tradicionalno i veoma rasprostranjeno.

Prepoznajući i vrednujući izuzetna angažovanja pojedinaca koji volonterski sprovode aktivnosti na zaštiti prirode, a motivisani dugogodišnjim radom sa volonterima, kao i radom na zaštiti i očuvanju biodiverziteta i zaštićenih područja, Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za dodelu nagrade „Volonteri prirodi po meri“.

Ovaj konkurs je otvoren u okviru projekta “Zajedno za životnu sredinu” koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, a sprovodi Beogradska otvorena škola.

Ovom nagradom želimo da stimulišemo upravljače zaštićenih područja i građane da zajedno rade na očuvanju biodiverziteta i zaštiti prirode.

Dodeljivanjem nagrade „Volonteri prirodi po meri“ nastoji se da se poveća podrška građana zaštićenim područjima i promoviše volontiranje kao društvena vrednost. Ova nagrada ima za cilj da promoviše značaj uključivanja volontera u aktivnosti zaštite prirode, da podstakne inicijative pojedinaca i organizovanih grupa, kao i da pokaže vrednosti volonterskog rada, saradnje i uključivanja građana u procese donošenja odluka u vezi sa zaštitom prirode.

Ukoliko poznajete osobu koja posvećeno daje svoj doprinos zaštiti i očuvanju prirode, popunite online prijavu do 03. maja 2023. godine. Na istom linku nalazi se više informacija o samom konkursu i kriterijumima za izbor.

Odluku o dobitniku nagrade „Volonteri prirodi po meri 2023“donosi komisija koju čine stručnjaci iz institucija i organizacija civilnog društva.

Ceremonija dodele nagrade održaće se 22. maja 2023. godine, na Međunarodni dan biodiverziteta.

Za više informacija o konkursu, kontaktirajte Mlade istraživače Srbije putem mejla office@mis.org.rs ili na broj telefona 011 311 13 14

Najnovije