Pokreni se

Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2023

Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2023

Foto: Razlivalište/Social Impact Award

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti društvenog preduzetništva - Social Impact Award, otvorio je prijave za novi ciklus.

Program je namenjen mladima od 14 do 30 godina koji imaju inovativna rešenja za društvene izazove i potrebna im je mentorska i finansijska podrška kako bi ova rešenja sproveli u održive projekte. Projekti se mogu baviti sledećim temama: smanjenje siromaštva, zdravstvo, obrazovanje, životna sredina, energija, informacione i komunikacione tehnologije, ljudska prava, jednake mogućnosti, ali i drugim bliskim temama.

Konkurs je otvoren do 28. maja u 21:59h. Prijave se nalaze na sajtu apply.socialimpactaward.net.

Kako izgleda učešće na Social Impact Award programu?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave do 28. maja prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu glasova žirija 10 najboljih ideja ulazi u finale. Finalisti, odnosno finalistkinje, zatim prolaze kroz tromesečni period inkubacije (od jula do septembra) koji podrazumeva intenzivni rad na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima kako bi se ta ideja pretvorila u održiv biznis.

Tri timakoji budu izabrana od strane stručnog žirija na kraju programa dobijaju dodatna  tri meseca mentorske podrške, novčanu nagradu u iznosu od 1500 EUR i priliku da učestvuju na međunarodnoj konferenciji SIA Summit koji se ove godine održava u Beogradu.

Ko može učestvovati?

Sve prijave za Social Impact Award 2023 moraju da ispune sledeće uslove:

●     Svi članovi glavnog tima moraju biti rođeni između 1. januara 1993. i 31. decembra 2008.;

●     Podnosioci prijava nisu učestvovali u SIA inkubaciji sa istom idejom niti su osvojili SIA prethodnih godina;

●     Ideja nije pravno utemeljena pre 1. januara 2022. godine.;

●     Ideja nije primila formalnu start-up podršku pre konkurisanja. Pod formalnom start-up podrškom se smatra finansijsku podrška treće strane koja prelazi vrednost od 6.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade...)

●     Uvažavaju se samo one prijave koje su potpune i podnete na vreme putem naše veb stranice. Rok za podnošenje prijava je 28.05.2023. u 21:59.

Kako do prijave?

Ukoliko želiš da prijaviš svoju ideju, da se razvijaš, učiš, upoznaš nove ljude i zakoračiš ka promeni, to možeš učini klikom na link apply.socialimpactaward.net.

Program u Srbiji sprovodi organizacija Razlivalište od 2014. godine, a podržali su ga Erste Banka, Coca – Cola HBC Srbija, Masterbox, Tenderly, SAP, Attic42, ERSTE Fondacija i Univerzitet ekonomije i biznisa u Beču.

Sve informacije o programu nalaze se na sajtu serbia.socialimpactaward.net.

Najnovije