Pokreni se arhiva

Otvoren je konkurs za upis 31. generacije Studija budućnosti!

Otvoren je konkurs za upis 31. generacije Studija budućnosti!

foto: BOŠ

Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za upis 31. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti! Ako studiraš na nekom od beogradskih univerziteta, imaš do 27 godina i želiš da se lično i profesionalno razvijaš, ovo je program za tebe! 

Studije budućnosti su obrazovni program na kom se znanje stiče i deli na jedinstven način. To je prilika za ambiciozne i svestrane studente i studentkinje da razvijaju kritičko mišljenje, originalnost i volju za saznanjem.

BOŠ svojim studentima pruža:

  • Predavanja znanja;
  • Radionice veština;
  • Mentorski program;
  • Psihološku podršku.

Program Studije budućnosti daje ti znanja iz različitih sfera savremenog života, kao i mnoge prilike u daljem profesionalnom usavršavanju.

Kroz predavanja znanja na celinama Znanja za budućnost i Novi svet ćeš dalje unaprediti znanja koja već imaš, ali i naučiti nešto sasvim novo, odnosno stekneš znanja u oblastima sa kojima se prvi put susrećeš.

Radionice veština su prilika da stekneš veštine koje su ti potrebne u profesionalnom i ličnom razvoju. Kroz radionice na celinama Veštine budućnosti i Upravljanje karijerom i radne prakse ćeš steći brojne korisne i potrebne veštine: od veštine javnog nastupa do svih drugih veština koje su ti potrebne da bi zakoračio/la iz sveta obrazovanja u svet rada. Beogradska otvorena škola nudi pomoć i podršku pri pronalaženju radne prakse za sve studentkinje i studente koji to žele.

Mentorski program je jedinstvena prilika da učiš od najboljih. Kroz mentorski program ćeš imati priliku da sarađuješ sa istaknutim pojedincima koji imaju izuzetno uspešne karijere u najrazličitijim oblastima. U zavisnosti od tvojih ciljeva i preferencija, dobićeš mentora/mentorku koji ti može pomoći da baš te ciljeve i ostvariš.

Psihološka podrška: tvoja prilika da saznaš više o sebi, drugima i svetu oko sebe. Kroz radionice psihološke podrške ćeš imati mogućnost da naučiš kako da se nosiš sa uspehom i neuspehom, kako da prepoznaš emocije kod sebe i drugih, kako da reaguješ u različitim situacijama i još mnogo toga.

Slobodne aktivnosti su zajednička druženja, izlasci, posete bioskopu i pozorištu, izleti, Zimska škola timskog rada i sve druge slobodne aktivnosti gde ćeš imati priliku da bolje upoznaš kolege i koleginice iz grupe, te da postanete jedan tim.

Program je namenjen onima koji će u oktobru 2023. godine imati do 27 godina i biti studenti/kinje treće ili završne godine, apsolventi/kinje ili studenti/kinje master studija na nekom od beogradskih univerziteta.

Izbor studenata za Studije budućnosti odvija se u tri faze:

  • Prijavljivanje kandidata,
  • Testiranje,
  • Intervju i konačan izbor.

Program traje od oktobra 2023. do maja 2024. godine.

Konkurs je otvoren do 30. juna do 23:59h.

Sve informacije o načinu prijavljivanja možete pronaći u sledećem dokumentu.

Studije budućnosti – tvoj sledeći korak!

Najnovije