Pokreni se arhiva

Budi Coolturan 2023

Budi Coolturan 2023

foto: Budi Coolturan, promo

U ČEMU JE SUŠTINA? – Studenti FON-a proširuju svest o kulturi!

Studentska organizacija ESTIEM pri Fakultetu organizacionih nauka, po 13. put zaredom organizuje projekat Budi Coolturan sa temom Kulturni katalizatori: Vreme je za buđenje! Projekat će biti održan od 13. do 15. oktobra.

ESTIEM je evropska studentska organizacija koja povezuje studente industrijskog inženjerstva i menadžmenta i čini je oko 80 lokalnih grupa, od kojih je jedna u Beogradu sa sedištem na Fakultetu organizacionih nauka. Lokalna grupa Beograd postoji već 17 godina I organizuje veliki broj projekata godišnje, kako lokalnih, tako i internacionalnih. 

Budi Coolturan jedan je od lokalnih projekata organizacije ESTIEM, koji se uspešno realizovao već 12 puta. Ono što je karakteristično za ovogodišnji Budi Coolturan, jeste to što će biti humanitarnog karaktera i sav novac koji se prikupi, otići će u dobrotvorne svrhe. Cilj samog projekta jeste da studentima i srednjoškolcima približi kulturu, umetnost, pa i samo društvo u kom živimo, da podstakne mlade da se pokrenu i ne utapaju u kalupe. Kroz tri dana projekta prožimaće se važne teme današnjice, poput prihvatanja različitosti, mentalnog zdravlja, muzičke obrazovanosti, kolektivne odgovornosti i drugih, a sve to će biti propraćeno različitim atraktivnim I umetničkim dešavanjima. Ovaj projekat doprinosi razvoju mladih da prošire svest o važnim pitanjima vezanih za umetnost, ali i kulturu uopšte.

Šta učesnici mogu da očekuju?

Petak, prvi dan projekta, svakako je rezervisan za upoznavanje sa temom, projektom i učesnicima među sobom. Ono što će ukrasiti otvaranje projekta jesu različiti muzički nastupi i propratne aktivnosti. U subotu, drugog dana počinju paneli i predavanja, gde će učesnici imati priliku da čuju o konformizmu, kao i o prihvatanju različitosti. Kako da se ne utapamo u kalupe? Kako da prihvatamo druge onakve kakvi jesu. Govoriće se i o muzici I o tome sa kakvim poteškoćama su se sreli muzičari kako bi stvorili svoj prepoznatljiv identitet na sceni. Ovaj dan biće završen monodramom NINA?. U nedelju, poslednjeg dana projekta održaće se predavanja i radionice na temu mentalnog zdravlja, a pored toga i panel-diskusija o dramskoj sceni. Bavićemo se pitanjima kao što su: ,,Šta se desilo sa empatijom među mladima?”, ali i ,,Koji je značaj dramske scene kao stuba culture jednog društva?”. Program će biti upotpunjen i predavanjem u formatu Ted Talk-a, i završiće se razgovorom o kolektivnoj odgovornosti.

Pored velikog broja radionica, studenti i srednjoškolci imaće priliku da budu deo i neformalnog druženja, specijalnih projekcija filmova i drugih interaktivnih aktivnosti. Ovo je prilika da mladi izađu iz okvira, nauče nove stvari i vrednosti, prošire svoje vidike i promene pogled na svet.

Više informacija o događaju i organizaciji ESTIEM LG Beograd možete videti na sajtu studentske organizacije - estiem.org.rs, kao i na društvenim mrežama Facebook – ESTIEM LG Belgrade, Instagram – estiemlgbelgrade, LinkedIn – ESTIEM LG Belgrade, TikTok - estiem.lg.belgrade.

Prijave za projekat su uveliko u toku, a traju do 10. oktobra!

Link do prijava: //docs.google.com/forms/d/1q82rVE0i3_9sriN8ATJMVu6aZitzc098yp6yesV7rMQ/edit

Najnovije