Pokreni se arhiva

BESPLATNA RADIONICA FILMSKOG SCENARIJA INTERAKTIVNI FILM

BESPLATNA RADIONICA FILMSKOG SCENARIJA INTERAKTIVNI FILM

foto: Radionica filmskog scenarija

Pozivamo sve ljubitelje filma, pisanja i umetnosti da se pridruže besplatnoj radionici kreativnog pisanja scenarija i daju novi život svojim najdražim uspomenama.

Da li su vam poznate scene venčanja, rođendanskih proslava, diplomiranja ili religioznih praznika koje ste dugo želeli da prenesete na platno? Da li ste želeli da prikažete duboku emociju i suštinu tih trenutaka kroz umetničko delo? Ako jeste, ovo je prilika za vas.

Ove jeseni pozivamo vas da zajedno istražujemo priče iz vašeg života koje zaslužuju filmsku adaptaciju.

Od 6. do 8. novembra, od 11.00 do 14.00 sati, u Jugoslovenskoj kinoteci organizujemo radionicu kreativnog pisanja scenarija Interaktivni film na temu "Proslave i svečanosti".

Ono što našu radionicu čini posebnom jeste inkluzivnost. Verujemo da je raznolikost ključna za stvaranje autentičnih i snažnih priča, pa je radionica namenjena i prilagodjena svima koji su zainteresovani, osobama sa invaliditetom i osobama bez invaliditeta. 

„Inkluzivnost nije samo reč, to je srž naše radionice," kaže Igor M. Toholj, osnivač i realizator radionice. "Ono što me je iznenadilo u dosadašnjem radu je dinamika radionice, a takođe i sposobnost njenog mentora, Ivana Velisavljevića da motiviše, inicira dijalog i iz polaznika izvuče čak i ono što nisu znali da poseduju, u smislu angažmana i rada na tekstu koji prerasta u polazište za kratki film.” Istakao je Toholj.

Kroz interakciju i razmenu iskustava sa ostalim učesnicima, polaznici će biti podstaknuti da duboko razmisle o svojim pričama i da se oslone na univerzalnost proslava i ceremonija.

Krajnji cilj je da svaki učesnik tokom radionice napiše sinopsis i prvu scenu svog potencijalnog scenarija.

Pridružite nam se i budite deo ovog jedinstvenog iskustva. Uz vaše priče, inspiraciju i našu podršku, možemo stvoriti nešto zaista posebno.

Mesto: Jugoslovenska kinoteka
Datum: 6- 8. novembar
Vreme: 11.00 - 14.00 sati

Rok za prijavu: 03. novembar

Za više informacija i prijavu posetite https://forms.gle/epi29SwMhKbnEdAw7 ili nas kontaktirajte direktno: interaktivnifilm1@gmail.com

Ako ste inspirisani da napišete scenario, prijavite se za radionicu kreativnog pisanja scenarija u Jugoslovenskoj kinoteci. Ovo je odlična prilika da se upustite u svet filmskog stvaralaštva, naučite osnove pisanja scenarija i zajedno sa drugima istražite temu inkluzije kroz filmsku umetnost.

Pretvorimo uspomene u umetnost zajedno!

Osnivač radionice: Igor M. Toholj

Radionicu vodi: Ivan Velisavljević, dramaturg i filmski kritičar

Organizacija: Zero produkcija, Beograd

Pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture i Informisanja Republike Srbije.

 

Najnovije