Pokreni se arhiva

Konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“

Konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“

foto: Konkurs za Godišnju nagradu ,,Marina Kovačev'', ilustracija

Novosadska novinarska škola (NNŠ) je raspisala konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“, koja se dodeljuje najboljem mladom novinaru/novinarki u Srbiji. Nagrada Novosadske novinarske škole dodeljuje se od 2001. godine, a pod imenom „Marina Kovačev“ od 2018. u znak sećanja na Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Cilj nagrade najboljem mladom novinaru/novinarki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije. Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara/novinarke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Konkurs je otvoren do 25. novembra do 23:59, a pravo prijave kandidata i kandidatkinja imaju redakcije kao i pojedinci. Kandidati se prijavljuju popunjavanjem formulara i slanjem nekoliko reprezentativnih priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. novembra 2023. godine (linkovi ka pričama ili skenovi ukoliko su bile objavljene u štampanim medijima).

Odluku o dobitniku donosi petočlana komisija koju čine predstavnik/predstavnica Novosadske novinarske škole, predstavnik/predstavnica Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik/dobitnica nagrade i dva eksterna medijska eksperta. 

Proglašenje pobednika biće organizovano na godišnjoj svečanosti Novosadske novinarske škole krajem decembra 2023. godine.

Prijave, kao i dodatna pitanja, možete slati na adresu valentina@novinarska-skola.org.rs

Najnovije