Pokreni se arhiva

Poziv za prijave: Influence Academy

Poziv za prijave: Influence Academy

foto: Influence Academy, prateći vizual

Pozivaju se mladi da se prijave na program Influence Academy (program evropske organizacije Propulsion, razvijen 2021. u saradnji s kompanijom Meta, Inc.).

Do sada je kroz tri generacije programa medijske i digitalne pismenosti i odgovornosti prošlo tri generacije polaznika, preko 30 influensera sa oko tri miliona pratilaca, sa više od 50 predavanja, radionica, javnih događaja i poseta. U saradnji sa vodećim kompanijama, institucijama, Evropskom unijom i Vladom Srbije, alumnisti Akademije su svoja znanja direktno preneli na preko 50.000 ljudi.

Influence Academy 2023 u saradnji sa kompanijom Samsung uključiće niz teorijskih i praktičnih radionica, a stručni mentorski tim će tokom mesec dana trajanja programa (od 17. novembra do 2. decembra 2023) polaznike upoznati sa pitanjima medijske digitalne pismenosti, razumevanjem uticaja društvenih mreža i digitalnog marketinga, omogućavajući im priliku da steknu veštine koje su ključne za uspeh u savremenom online okruženju.

Inspirativne radionice, predavanja, druženje i izazovi okupiće četvrtu generaciju Akademije od 20 mladih ljudi aktivnih na YOUniversity platformi koju je kompanija Samsung kreirala za studente i studentkinje koji pohađaju obrazovne institucije u Srbiji i 6 eksperata i ekspertkinja za medijski i digitalni pejzaž, kao i iz različitih oblasti koje obuhvataju digitalni performans. 

Uz teorijsko predavanje na koje će se nadovezati praktični deo, radionice će se održavati petkom i subotom, na sledeće teme:

  • Radionica I „Odgovornost na internetu”: Medijska i digitalna pismenost, verifikacija izvora i provera činjenica, biznis strana Instagrama i TikToka; (17.11.-18.11.)

  • Radionica II „Internet kao stvarni svet”: Storytelling, saveti kako od sopstvene ličnosti izgraditi brend, posao influensera na internetu i u stvarnom životu;  (24.11.-25.11.)

  • Radionica III „Ja kao medij” : Trendovi i društvene promene, uticaj i odgovornost influensera i prisustvo na mreži, analitika društvenih mreža, saveti za boostovanje (promociju) objava. (01.12.-02.12.)

Mentori i mentorke koji će biti uključeni u Influence Academy izabrani su na osnovu znanja i reputacije u konkretnim oblastima koje sprovodi nastavni plan i program: 


Prijave se odvijaju putem linka, a otvorene su do ponoći.

Najnovije