Pokreni se arhiva

PRIJAVA ZA ZELENE RAZGOVORE - KLIMA ĆE PROMENITI SVE(T)

PRIJAVA ZA ZELENE RAZGOVORE - KLIMA ĆE PROMENITI SVE(T)

foto: Beogradska otvorena škola

Beogradska otvorena škola nastavlja seriju Zelenih razgovora, tematskih diskusija o zaštiti životne sredine i klimatskih promena. Ovaj put, pozivamo vas na događaj koji je posvećen mladima pod nazivom „Klima će promeniti sve(t)“.

KADA I GDE? 

Događaj se održava 7. marta u prostoru Fabrika, Poenkareova 32 (Bul. Despota Stefana 115), sa početkom u 11 časova.

KAKO DA SE PRIJAVIŠ?

Sve što je potrebno jeste da popuniš kratku prijavu na OVOM linku. 

ZAŠTO SU KLIMATSKOJ BORBI POTREBNI BAŠ MLADI? 

Klimatske promene su tema o kojoj je važno ostati informisan/a, budući da su upravo mladi ti koji će nastaviti svoj život u izmenjenim klimatskim uslovima. Klimatske promene dovode do brojnih posledica, od porasta temperature i učestalih toplotnih talasa, topljenja ledenih kapa i glečera, preko porasta nivoa mora, velikih suša i razornih oluja, ali se ne ostvaruju na isti način u svakom regionu, niti na isti način utiču na svakog pojedinca. Područje Balkana se brže zagreva od globalnog proseka, a Srbija je, prema istraživanjima, najranjivija na klimatske promene u regionu.

Klimatske promene utiču na zdravlje svakoga od nas - bez obzira na to koji fakultet studiramo, čime želimo da se bavimo, ili kako i gde da živimo. Ovo je upravo i naša prednost, jer nam je svima poznato da zajedno možemo mnogo više! Iako ti ne deluje uvek tako, svako u svojoj profesiji može da doprinese borbi protiv klimatskoj promena jer svako od nas ima drugačiju perspektivu i predlog rešenja.

ŠTA TE OČEKUJE NA ZELENIM RAZGOVORIMA? 

Razgovaramo o ulozi mladih u borbi protiv klimatskih promena, slušamo iskustvo sa konferencije Ujedinjenih nacija u Dubaiju COP 28 i to baš od mlade učesnice iz Srbije. Potom, sa profesionalcima iz različitih oblasti, od tehničkih nauka, preko zaštite prirode, do društvenih nauka, pričamo o tome kako su klimatske promene povezane sa različitim zanimanjima, a sa predavačicama sa Univerziteta iz Velike Britanije razgovaramo o važnosti pripovedanja (storytelling-a) u ovoj oblasti.

Za vreme pauze očekuju te razne interaktivne igre, a za sam kraj, pripremi se za - PUB kviz! 

Događaj Klima će promeniti sve(t) organizuju Beogradska otvorena škola i Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu – RERI u saradnji sa RES fondacijom i Centrom za promociju nauke, u okviru projekta „Uključi se – Civilno društvo za energetsku tranziciju“ koji je finansiran od strane Britanske ambasade u Beogradu.

Najnovije