Pokreni se arhiva

Konkurs "Evropa i ja" 2024

Konkurs "Evropa i ja" 2024

Foto: Brooke Cagle, unsplash

"Evropa i ja" je uzbudljivo i edukativno video takmičenje namenjeno srednjoškolcima u Srbiji. Nagradni konkurs je inspirisan publikacijom "Evropski dnevnik" kako bi podstakao mlade umove da istražuju, slave i razmišljaju o bogatoj riznici evropske kulture i identiteta.

Organizovanjem video konkursa "Evropa i ja" srednjoškolci u Srbiji imaće priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst Evropske unije. Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu. Ovo je platforma za mlade na kojoj mogu da izraze svoje jedinstvene perspektive i slave evropsku tapiseriju tradicija, jezika, istorije i veza koje oblikuju njihov svet.

Kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u Evropskoj uniji uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima.

 

 Nagradni konkurs je otvoren od 1. februara do 1. aprila 2024. godine.

 

 Informacije o propozicijama konkursa, načinu prijavljivanja i nagradama su dostupne ovde

 

Izvor: EU Info centar

Najnovije