Posao

Poziv za mlade dizajnere/ke

Poziv za mlade dizajnere/ke

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) poziva mlade dizajnere/ke sa teritorije Republike Srbije da se prijave na konkurs za dizajn novog Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji.

Kao i svake godine, KOMS objavljuje Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih, kao rezultat najvećeg alternativnog istraživanja o mladima u Srbiji. Odlučili su da ove godine unaprede izveštaj modernim dizajnom, koji će mladima, na njima blizak način, približiti rezultate i sam izveštaj.

Koje uslove treba da ispuniš da bi se prijavio/la?

Kako bi se prijavio/la na konkurs, neophodno je da ispuniš nekoliko jednostavnih uslova:

  • Da si mlada osoba (između 15 i 30 godina);
  • Da živiš u Srbiji;
  • Da se baviš dizajnom i umeš da uradiš prelom za štampu;
  • Da nisi senior designer/zaposlen u profesionalnoj firmi za dizajn/marketing/sl.
  • Da si se prilikom prijavljivanja upoznao/la sa misijom, vizijom i platformom vrednosti KOMS-a.

Ispunjavaš uslove, šta treba da uradiš?

Najpre treba da pogledaš kako izgleda prošlogodišnji Alternativni izveštaj klikom na ovaj tekst. Kada se upoznaš sa sadržajem izveštaja, treba da uradiš predlog dizajna za:

  • Dva različita grafikona koja izabereš iz prošlogodišnjeg izveštaja;
  • Jednu tabelu iz prošlogodišnjeg izveštaja;
  • Korice izveštaja.

Nakon toga, svoj predlog dizajna za navedene elemente, uz ime, prezime, godište i mesto odakle si, pošalji u PDF formatu na: konkurs@koms.rs najkasnije do 1. jula 2020. godine do 23:59 časova, uz naslov: Prijava za dizajn Alternativnog izveštaja.

Rezultate konkursa KOMS će saopštiti prijavljenima do ponedeljka, 6. jula, a pobednik/ca će imati priliku da dizajnira ovogodišnji Alternativni izveštaj, odnosno njegove korice i najvažnije vizuelne elemente, uz novčanu nagradu u bruto iznosu od 28 000 dinara. Takođe, pobednik/ca će imati prednost u angažovanju za naredne publikacije Krovne organizacije mladih Srbije.

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

Najnovije