Prakse

Budi polaznik prve Danasove škole novinarstva

Budi polaznik prve Danasove škole novinarstva

Pred tobom je jedinstvena šansa da šest meseci o novinarstvu učiš od novinara dnevnog lista Danas. Redakcija lista i portala organizuje prvu Danasovu školu novinarstva koja počinje 15. juna i obuhvata teorijski i praktični deo. 

Prva tri meseca kursa organizovana su u 24 predavanja u trajanju od po dva sata. Osim veština pisanja osnovnih novinarskih formi poput vesti i izveštaja, steći ćeš i znanje kako se piše kvalitetan ekonomski, politički ili istraživački tekst, u čemu je specifičnost onlajn novinarstva i kako mediji u svrhu informisanja koriste društvene mreže.

Druga polovina kursa predviđena je za praksu u štampanom izdanju i na portalu, u rubrikama u zavisnosti od interesovanja polaznika. Ukoliko si studenti ili mladi novinar na početku karijere, moći ćeš da, u svakodnevnoj redakcijskoj atmosferi, učiš i radiš sa dokazanim profesionalcima u jednom od najpriznatijih medija u Srbiji.

Škola se završava u decembru, a prvu generaciju Danasove škole činiće 10 polaznika. Prijave traju do 31. maja, a izabrani kandidati biće kontaktirani do 5. juna. Nastava će se odvijati u redakciji Danasa i putem Zoom platforme.

Tvoj CV i motivaciono pismo do 200 reči pošalji na imejl sekretar@danas.rs.

Tekst i fotografija preuzeti su ovde.

Najnovije