Projekti za mlade

Otključaj budućnost: Prijavi se za novu generaciju Studija budućnosti

Otključaj budućnost: Prijavi se za novu generaciju Studija budućnosti

U oktobru 2021. godine ćeš imati do 27 godina i biti student/kinja završne godine, apsolvent/kinja ili student/kinja master studija na nekom od beogradskih univerziteta? Iskoristi narednih godinu dana na najbolji način i postani student/kinja 29. generacije Studija budućnosti!

Ne samo da se radi o nesvakidašnjim predavanjima kroz koja ćeš se upoznati sa društvenim kontektstom u kom se nalaziš i koji te očekuje, veštinama koje su ti neophodne i neverovatnim dostignućima naših predavača koji spajaju muziku i medicinu, veštačku inteligenciju i radnu snagu, DNK i društvenu kontrolu, na Studijama budućnosti ćeš iskusiti:

  • Alumni2Students program mentorstva – jedan od skoro 1.300 bivših polaznika/ca našeg programa biće tvoj prvi saveznik u karijernom i ličnom razvoju i prva veza sa poslovnom zajednicom za koju si zainteresovan/na;
  • Program stažiranja – steći ćeš svoje prvo radno iskustvo u Beogradskoj otvorenoj školi i/ili u nekoj od partnerskih organizacija i institucija iz civilnog, poslovnog, akademskog i javnog sektora;
  • Izradu završnog projekta – dobićeš svoju prvu referencu objavljivanjem studije slučaja, akademskog rada ili predloga praktične politike.

 

I to nije sve – kroz sve ove aktivnosti družićeš se sa 20-25 sjajnih mladih ljudi sa različitih fakulteta koji su takođe radoznali i budući aktivni građani i raditi na sebi kroz grupne psihološke radionice, putovati i otkriti svoju ulogu u timu i još mnogo toga!

Kako bi se uspešno prijavio/la na Studije budućnosti potrebno je da dostaviš:

1) Popunjen upitnik;

2) Svoju biografiju, koristeći formu koju možeš preuzeti ovde;

3) Kratak esej (do 500-600 reči) na temu:  Da li će androidi sanjati bolju budućnost? (savet: prilikom maštarenja za esej, osvrni se i na program Studija budućnosti i viziju Beogradske otvorene škole);

4) Dve preporuke, od kojih je barem jedna akademska;

5) Transkript ocena sa fakulteta;

Rok za prijavu je četvrtak, 15. jul 2021. do 23 časa i 59 minuta.

Nakon što dostaviš kompletnu dokumentaciju i uspešno prođeš prvi krug, pozivamo te na drugi krug selekcije koji se sastoji od testova opšte informisanosti, engleskog jezika, testova ličnosti i sposobnosti. Testiranje traje jedan dan i biće realizovano u septembru ove godine.

Treći korak je prilika da se uživo upoznamo i tvoj trenutak da zablistaš! Kroz intervju sa komisijom imaćeš priliku da se još bolje predstaviš i pokažeš zašto si baš ti deo nove generacije budućnosti. Nakon intervjua krajem septembra, formiraće se konačna lista kandidata i kandidatkinja.

Sve informacije možeš naći na novom sajtu Studija budućnosti.

Ako imaš dodatna pitanja, pozovi broj: 063 316346, ili piši na upis2021@bos.rs.

Napomena: Beogradska otvorena škola pokriva najveći deo troškova programa, a studenti participiraju u iznosu od 28.000,00 dinara (sa PDV-om), koji je moguće je platiti u sedam jednakih mesečnih rata. 

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije