Projekti za mlade

Otvoren konkurs za novu generaciju Studija budućnosti

Otvoren konkurs za novu generaciju Studija budućnosti

Beogradska otvorena škola otvorila je konkurs za novu, XXVIII generaciju studenata/kinja programa Studiije budućnosti. 

Kako bi se uspešno prijavio/la na Studije budućnosti potrebno je da dostaviš:

  • Popunjen upitnik;
  • Svoju biografiju, koristeći formu koju možeš preuzeti ovde;
  • Kratak esej na temu: Koji su to izazovi koje možemo očekivati u budućnosti i kako da se za njih pripremimo? (500-600 reči);
  • Dve preporuke, od kojih je barem jedna akademska;
  • Transkript ocena sa fakulteta.

Nakon što dostaviš kompletnu dokumentaciju i uspešno prođeš prvi krug, pozivamo te na drugi krug selekcije koji se sastoji od testova opšte informisanosti, engleskog jezika, testova ličnosti i sposobnosti.

Treći korak je prilika da se uživo upoznamo i tvoj trenutak da zablistaš! Kroz intervju sa komisijom imaćeš priliku da se još bolje predstaviš i pokažeš zašto si baš ti deo nove generacije budućnosti.

Rok za prijave je petak, 31. jul 2020. godine u 23:59 časova, a možeš se prijaviti ovde

Studije budućnosti su obrazovni program na kom se znanje stiče i deli na jedinstven i drugačiji način. To je prilika za radoznale, ambiciozne i svestrane studente i studentkinje da u oazi različitih ideja, interesovanja i pogleda na svet razvijaju kritičko mišljenje, originalnost i volju za saznanjem.

Kroz predavanja i radionice na četiri modula znanja i veština saznaćeš o različitim aspektima budućih promena, steći ćeš nova iskustva i poznanstva i naučiti kako da savladaš izazove sa kojima se suočava generacija budućnosti.

Ukoliko u oktobru 2020. imaš do 27 godina i student/kinja si završne godine osnovnih studija, apsolvent/kinja ili student/kinja master studija na nekom od beogradskih univerziteta, iskoristi priliku i prijavi se na konkurs!

Upoznavanje sa razvojnim putevima moderne tehnologije i sa njenom primenljivošću u različitim segmentima života je okosnica multidisciplinarnosti na Studijama budućnosti: Svi polaznici i polaznice programa slušaju nastavu na sva četiri modula znanja i veština koji se međusobno dopunjuju i čine celovitu sliku o budućnosti.

Pored predavanja, imaćeš priliku da učestvuješ i u aktivnostima kao što su književne večeri, psihološke radionice, zimska škola Studija budućnosti, konferencije i mnogi drugi događaji.

Beogradska otvorena škola pokriva 95% troškova programa, a studenti participiraju učešćem u iznosu od 28.000,00 dinara (sa PDV-om) koji se plaća u sedam jednakih mesečnih rata.

Ukoliko imaš bilo kakvih nedoumica, kontaktiraj imejl: upis2020@bos.rs


Najnovije