Projekti za mlade

Otvoren poziv za mlade evropske ambasadore

Otvoren poziv za mlade evropske ambasadore

Mlad/a si i kreativan/a? Da li bi voleo/la da sa nekim podeliš svoj talenat? Spreman/a si da učiš o Evropskoj uniji? Da li si inspirisan/a aktivizmom mladih? 

Onda nemoj propustiti priliku da postaneš mladi/a evropski ambasador/ka (Young European Ambassador YEA)!

Sve što treba da uradiš jeste da popuniš kratak formular (na engleskom jeziku) i snimiš video u trajanju od jednog minuta o svojim talentima, ambicijama i idejama.

Uslovi:

  • Treba da imaš između 18 i 29 godina;
  • Dolaziš iz neke od zemalja Zapadnog Balkana;
  • Vidiš sebe kao potencijalnog lidera i nekoga ko pozitivno utiče na svoju sredinu.

Ovim prvim pozivom traži se 60 dinamičnih mladih pojedinaca sa Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju. Potencijalni podnosioci zahteva ne moraju imati prethodno iskustvo u programima i inicijativama EU, ali bi trebalo da imaju interesovanje za učenje o vrednostima EU i promovisanje mogućnosti koje EU nudi.

Ono što je najvažnije, mladi evropski ambasadori (YEA) moraju biti otvoreni za razmenu ideja, ulaganje svog vremena i razvoj talenata. Kao član/ica YEA, imaćeš priliku da se povežeš sa svojim vršnjacima iz čitavog regiona Zapadnog Balkana, kao i EU, kroz događaje i studijska putovanja.

Od tebe se očekuje da se uključiš u različite vrste kreativnih i društvenih akcija i da naučiš kako da vršiš pozitivan uticaj na mlade. Imaćeš priliku i da učestvuješ u prilagođenim kursevima obuke kako bi razvio/la svoja znanja i veštine.

Posvećen/a si umetnosti, kulturi, sportu ili zaštiti životne sredine? Bez obzira na tvoja interesovanja, ako imaš inspirativnu poruku - mreža mladih evropskih ambasadora traži baš tebe!

Prijave su otvorene, a rok je 15. jul 2020. godine, a možeš se prijaviti ovde

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta.

Najnovije