Projekti za mlade

Poziv za nacionalni srednjoškolski tim

Poziv za nacionalni srednjoškolski tim

Otvoren je poziv za dopunu nacionalnog tima Unije srednjoškoalca Srbije (UNSS).

Svake godine, UNSS traži zainteresovane i ambiciozne srednjoškolce i srednjoškolke koji će na svom lokalu biti njeni predstavnici i pokretači promene, a ove godine pozivaju baš tebe!

Šta znači biti član tima Unije srednjoškolaca?

Biti koordinator/ka lokalnog tima znači da ćeš sa grupom vršnjaka na lokalnom nivou uticati na poboljšanje života srednjoškoalca, kreirati sopstvene lokalne projekte, realizovati nacionalne projekte i omogućiti ljudima na tvom lokalu da se uključe u njih.

Direktno ćeš biti uključen/a u inicijative koje se tiču poboljšanja obrazovanja, istraživanja potreba učenika, sprovođenja kampanja i različitih događaja.

Imaćeš priliku da sarađuješ na nastavnicima/cama i učeničkim parlamentima na tvom lokalu i upoznaš ih sa različitim mogućnostima koje UNSS i tvoj lokalni tim pruža.

Ko može da se prijavi?

Traže se osobe koje:

  • žele da upoznaju mlade širom zemlje, ali i u regionu;
  • su komunikativne;
  • su otvorene za različita mišljenja i stavove;
  • vole i mogu da rade u timu;
  • zanima poboljšanje statusa srednjoškolaca u obrazovanju i generalno u životu svoje zajednice;
  • su voljne da uče i stiču nove veštine i znanja.

Do kada možeš da se prijaviš?

Prijava je otvorena do 24. jula 2020. godine. Potrebno je da popuniš formular na ovom linku. Nakon što se prijave zatvore, UNSS će javiti svim prijavljenima rezultate. Ukoliko budeš primljen/a u tim, sledi mini trening za nove članove, o njemu možeš pročitati u sledećem naslovu.

Kako izgleda članstvo u timu?

Kada postaneš deo tima, prvi korak je uvodni mini trening. U normalnim okolnostima bi trening bio uživo, ali u odnosu na trenutnu situaciju, organizovaće se preko Zoom-a. Trening će trajati četiri dana, par sati rada svaki dan, sa pauzama. Nakon treninga, zajedno sa ostalim članovima UNSS tima iz cele Srbije, kreiraće se plan rada za svaki lokal koji počinje sa realizacijom od septembra. Ovo možda zvuči kao komplikovana stvar trenutno, ali zaista nije!

Kada završiš i drugi korak, kreće se sa stvaranjem magije!

Ukoliko imaš neka pitanja, slobodno piši na: office@unss.org.rs

Najnovije